Unes magdalenes delicioses són una opció perfecta quan tenim poc temps per esmorzar, però no volem renunciar a menjar saludable.

No porten lactosa, farines ni ou, ingredients que no ens fan falta per aconseguir la suculència que veieu a la imatge, que parla per si sola…

La preparació és peculiar. S’anomena “civada nocturna”, perquè cal deixar-la reposar la nit abans, però és tan fàcil com barrejar-ho tot en un recipient i posar les magdalenes al forn l’endemà al matí mentre ens dutxem.

Muffins de civada i gerds

Fotos: Patri Tena

La recepta: Magdalenes de civada i gerds

Ingredients

  • 225 g de flocs de civada sencers
  • 1 c.s. de llavors de xia
  • 330 ml de beguda vegetal
  • 50 g de xarop d’atzavara o mel (per a no vegans)
  • 1 c.s. d’extracte de vainilla
  • 1 c.s. de canyella
  • 1 c.p. de llevat químic
  • 1/2 c.p. de sal
  • 2 c.s. d’oli de coco o d’oliva
  • 20-25 gerds

 Preparació

  1. Poseu la civada en un recipient gros amb la cullerada de xia. Afegiu-hi la llet o beguda vegetal, el xarop d’atzavara, l’extracte de vainilla, la canyella i la sal. Barregeu bé els ingredients.
  2. Tapeu el recipient i reserveu-lo tota la nit a la nevera.
  3. L’endemà al matí, preescalfeu el forn a 180 °C i destapeu el recipient amb la mescla. Afegiu-hi l’oli de coco fos i el llevat químic. Torneu-ho a barrejar.
  4. Feu servir un motlle per a magdalenes i poseu unes càpsules de paper als forats. Ompliu les càpsules fins a la vora, i poseu-hi 2 o 3 gerds a cada una.
  5. Enforneu-les durant uns 25 minuts, o fins que, quan les punxeu amb un pal, surti sec. No han de quedar gaire daurades; si es dauren més del compte, abaixeu la temperatura del forn i enforneu més minuts. Ja teniu a punt aquestes magdalenes tan sucoses, saludables i energètiques.

Patri Tena, cuinera de passíó i creadora de l’instagram “Tic Tac Yummy