Unes magdalenes delicioses són una opció perfecta quan tenim poc temps per esmorzar, però no volem renunciar a menjar saludable.
No porten lactosa, farines ni ou, ingredients que no ens fan falta per aconseguir la suculència que veieu a la imatge, que parla per si sola…
La preparació és peculiar. S’anomena “civada nocturna”, perquè cal deixar-la reposar la nit abans, però és tan fàcil com barrejar-ho tot en un recipient i posar les magdalenes al forn l’endemà al matí mentre ens dutxem.

Fotos: Patri Tena
La recepta: Magdalenes de civada i gerds
Ingredients
- 225 g de flocs de civada sencers
- 1 c.s. de llavors de xia
- 330 ml de beguda vegetal
- 50 g de xarop d’atzavara o mel (per a no vegans)
- 1 c.s. d’extracte de vainilla
- 1 c.s. de canyella
- 1 c.p. de llevat químic
- 1/2 c.p. de sal
- 2 c.s. d’oli de coco o d’oliva
- 20-25 gerds
Preparació
- Poseu la civada en un recipient gros amb la cullerada de xia. Afegiu-hi la llet o beguda vegetal, el xarop d’atzavara, l’extracte de vainilla, la canyella i la sal. Barregeu bé els ingredients.
- Tapeu el recipient i reserveu-lo tota la nit a la nevera.
- L’endemà al matí, preescalfeu el forn a 180 °C i destapeu el recipient amb la mescla. Afegiu-hi l’oli de coco fos i el llevat químic. Torneu-ho a barrejar.
- Feu servir un motlle per a magdalenes i poseu unes càpsules de paper als forats. Ompliu les càpsules fins a la vora, i poseu-hi 2 o 3 gerds a cada una.
- Enforneu-les durant uns 25 minuts, o fins que, quan les punxeu amb un pal, surti sec. No han de quedar gaire daurades; si es dauren més del compte, abaixeu la temperatura del forn i enforneu més minuts. Ja teniu a punt aquestes magdalenes tan sucoses, saludables i energètiques.
Patri Tena, cuinera de passíó i creadora de l’instagram “Tic Tac Yummy“

Hola! Alguna idea per substituir els gerds?