pudding-chia-manzana-frmabuesas-1

Em considero una d’aquelles persones que no desaprofiten cap oportunitat de celebrar l’acte de menjar i d’alimentar-se.

M’encanta fer de cada àpat una festa. De fet, aquest és un dels motors de la meva vida, i potser un dels motius encoberts pels quals un dia vaig decidir dedicar-me en cos i ànima a la investigació i experimentació d’una alimentació que sumi sempre, que sigui neta, coherent, i amb la qual poder gaudir de tots els plaers sense ni un bri de sentiment de culpa.

L’esmorzar és el nostre primer àpat del dia, amb ell trenquem el dejuni nocturn (durant el qual depurem, reparem i regenerem els teixits) i ens alimentem per primera vegada en el nou dia. Un bon esmorzar ha de ser net, nutritiu i de fàcil digestió, ja que en cas contrari ens robarà energia i això és precisament una cosa que tots busquem evitar a primera hora del dia, oi?

Un esmorzar òptim, en el sentit més ampli de la paraula, ens ha d’aportar alegria, bon humor, energia i satisfacció per començar la jornada amb bon peu. I un altre element important: Ha de ser ràpid de fer!

És per això que m’agraden aquest tipus d’esmorzars batuts: perquè es fan en un tres i no res. Tan sols cal posar-ho tot a la batedora (2 minuts), triturar (1 minut), decorar i enriquir (2 minuts) i gaudir.

I a més, si som estratègics escollint els ingredients, podem fer-nos combinacions absolutament delicioses, nutritives i complaents, com aquest púding de llavors de chía d’avui, en el qual cada ingredient té el seu perquè, pel que a més de ser deliciós és un esmorzar molt complet i nutritiu, dolç i de baix índex glucèmic, ple de proteïna completa de fàcil assimilació i àcids grassos omega-3. És antioxidant, antiinflamatori i estimula el nostre sistema immunològic i, gràcies a la fibra soluble de les llavors de chía i de la fruita, promou el trànsit intestinal.

Què més se li pot demanar? Jo crec que com a desig, amb la velocitat amb què l’hem fet, només deu minuts de calma, per assaborir-lo i degustar-lo tranquil·lament. D’aquesta manera, a més, n’afavorirem la digestió, perquè no es pot engolir i pretendre que el menjar se’ns posi bé…

I amb això solucionat, ja podem arrencar a córrer! Sempre que sigui imprescindible, esclar.

Per saber més de les baies de goji i de les llavors de chía et recomano aquests articles:

ingredientes-pudding-CAT-1

La recepta

  • Quantitat: 1 persona
  • Temps: 10 minuts
  • Estris: batedora

Ingredients:

  • 250 ml de llet vegetal
  • 1 poma gran
  • 2 C de llavors de chía

  • ½ T o un bon grapat de gerds frescos o congelats
  • 1 C baies de goji
  • ½ c de canyella
  • ½ c de gingebre mòlt (o un trosset fresc)
  • ¼ c cardamom mòlt

Extres:

  • Mig kiwi
  • Unes rodanxes de poma
  • 1 c de pol·len d’abelles

Preparació:

  1. Posa tots els ingredients del púding a la batedora i tritura’ls amb la potència al màxim perquè les llavors de chía es desintegrin i emulsionin amb la llet i la resta d’ingredients.
  1. Serveix el púding acompanyat i enriquit amb les fruites i superaliments que més t’agradin.

 

elka-ETS-1-web

Elka Molker
Health Activist & Clean Food Cooker