Em considero una d’aquelles persones que no desaprofiten cap oportunitat de celebrar l’acte de menjar i d’alimentar-se.

M’encanta fer de cada àpat una festa. De fet, aquest és un dels motors de la meva vida, i potser un dels motius encoberts pels quals un dia vaig decidir dedicar-me en cos i ànima a la investigació i experimentació d’una alimentació que sumi sempre, que sigui neta, coherent, i amb la qual poder gaudir de tots els plaers sense ni un bri de sentiment de culpa.

pudding-chia-manzana-frmabuesas-1

L’esmorzar és el nostre primer àpat del dia, amb ell trenquem el dejuni nocturn (durant el qual depurem, reparem i regenerem els teixits) i ens alimentem per primera vegada en el nou dia. Un bon esmorzar ha de ser net, nutritiu i fàcil de pair, ja que en cas contrari ens robarà energia i això és precisament una cosa que tots busquem evitar a primera hora del dia, oi?

Un esmorzar òptim, en el sentit més ampli de la paraula, ens ha d’aportar alegria, bon humor, energia i satisfacció per començar la jornada amb bon peu. I un altre element important: Ha de ser ràpid de fer!

És per això que m’agraden aquest tipus d’esmorzars batuts: perquè es fan en un tres i no res. Tan sols cal posar-ho tot a la batedora (2 minuts), triturar (1 minut), decorar i enriquir (2 minuts) i gaudir.

I a més, si som estratègics escollint els ingredients, podem fer-nos combinacions absolutament delicioses, nutritives i complaents, com aquest púding de llavors de xia d’avui, en el qual cada ingredient té el seu perquè, pel que a més de ser deliciós és un esmorzar molt complet i nutritiu, dolç i de baix índex glucèmic, ple de proteïna completa assimilable i àcids grassos omega-3. És antioxidant, antiinflamatori i estimula el nostre sistema immunitari i, gràcies a la fibra soluble de les llavors de xia i de la fruita, promou el trànsit intestinal.

Què més se li pot demanar? Jo crec que com a desig, amb la velocitat amb què l’hem fet, només deu minuts de calma, per assaborir-lo i degustar-lo tranquil·lament. D’aquesta manera, a més, n’afavorirem la digestió, perquè no es pot engolir i pretendre que el menjar se’ns posi bé…

I amb això solucionat, ja podem arrencar a córrer! Sempre que sigui imprescindible, esclar.

Per saber més de les baies de goji i de les llavors de xia et recomano aquests articles:

ingredientes-pudding-CAT-1

La recepta

  • Quantitat: 1 persona
  • Temps: 10 minuts
  • Estris: batedora

Ingredients:

  • 250 ml de llet vegetal
  • 1 poma gran
  • 2 C de llavors de xia
  • ½ T o un bon grapat de gerds frescos o congelats
  • 1 C baies de goji
  • ½ c de canyella
  • ½ c de gingebre mòlt (o un trosset fresc)
  • ¼ c cardamom mòlt

Extres:

  • Mig kiwi
  • Unes rodanxes de poma
  • 1 c de pol·len d’abelles

Preparació:

  1. Posa tots els ingredients del púding a la batedora i tritura’ls amb la potència al màxim perquè les llavors de xia es desintegrin i emulsionin amb la llet i la resta d’ingredients.
  1. Serveix el púding acompanyat i enriquit amb les fruites i superaliments que més t’agradin.

 

Elka Mocker
Elka Mocker

Health coach nutricional.
Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

    @ama.come.vive.brilla