És temporada de maduixes, una de les fruites predilectes de grans i petits. I és que realment fa goig veure com aquest fruit vermell decoraels aparadors dels mercats i les fruiteries. Podem percebre’n l’aroma de lluny i tot.

Rotllets plàtan

Fotos: Laia Espinosa

La millor manera de consumir-les és tal com ens les ofereix la natura, tot i que també queden delicioses si les deixem macerar amb vinagre o les afegim a una amanida. Com que és una fruita de temporada, és habitual fer-ne confitures o melmelades.

L’únic inconvenient d’aquestes preparacions és que, la majoria de vegades, van carregadíssimes de sucre, un ingredient que, com ja sabem, no és gens bo per a la salut.

Melmelada de maduixa sense sucre

Avui us proposo un esmorzar diferent elaborat amb una melmelada de maduixa saludable, feta a base de llavors de chía i sense gens de sucre ni edulcorants.

Una opció nutritiva i deliciosa que entra pels ulls. I no només això, sinó que, quan fem la primera mossegada, descobrirem un mar de sensacions, ja que combina textures diferents: per una banda, les maduixes queden molt cremoses i, per l’altra, hi ha el toc cruixent de la chía. Tot això, embolicat amb un rotllet esponjós, banyat amb un fil de crema de cacauet. Sens dubte és un esmorzar original, molt saciant i que aporta una bona dosi d’energia. Comencem?

Recepta: Rotllets de plàtan i civada amb melmelada de maduixa

Ingredients (2 persones)

Per als rotllets:

  • 1 plàtan madur
  • 1 ou
  • 25 g de farina de civada
  • 1 c.s. de canyella

Per a la melmelada:

  • 100 g de maduixes
  • 1 dàtil Medjoul
  • 3 c.s. d’aigua
  • 1 raig de suc de llimona
  • 1 c.s. de llavors de chía

Per decorar:

  • Rodanxes de plàtan
  • 2 c.p. de crema de cacauet

Preparació

  1. Prepareu la melmelada posant en un cassó les maduixes tallades a daus, el dàtil picat i l’aigua i coeu-ho a foc lent, sense parar de remenar, durant 3 minuts.
  2. Retireu-ho, aixafeu les maduixes amb l’ajuda d’una forquilla i afegiu-hi la llimona i la chía. Remeneu-ho bé i deixeu que reposi com a mínim 30 minuts.
  3. Prepareu el rotllet triturant tots els ingredients en un robot de cuina.
  4. Unteu una paella amb oli i, quan estigui calenta, aboqueu-hi la preparació. Deixeu que es faci bé per una cara i tombeu-ho perquè es faci per l’altra.
  5. Repartiu-hi la melmelada per sobre i enrotlleu-ho.
  6. Talleu-ho en 4 porcions, serviu en un plat i decoreu amb la crema de cacauet i les rodanxes de plàtan.

 

Nota: la melmelada la podeu tenir preparada abans. Es conserva ben bé 4 o 5 dies a la nevera en un pot de vidre

Laia Espinosa, diestista, coach nutricional i creadora de l’Instagram @arrelsdesempre