L’alimentació saludable ofereix un ampli ventall d’ingredients per tenir cada dia una taula d’allò més variada i avui et proposo que reinventis l’amanida i que preparis un sopar tebi saludable i equilibrat amb un aliment que, almenys a mi, em recorda a la transició de l’estiu a tardor: la panotxa de blat de moro!

Amanida tèbia de tardor

La recepta: Amanida tèbia de tardor

Ingredients:

  • 2 panotxes de blat de moro de cultiu ecològic
  • 80 g de formatge de cabra
  • 1 alvocat
  • 1 grapat de nous i festucs
  • 1 grapat de raïm
  • 3 grapadets de ruca

Preparació:

  1. Coeu les panotxes en aigua bullent durant aproximadament 10 minuts. Trossegeu-les i especieu-les al gust amb sal, pebre, pebre vermell, orenga, herbes provençals, comí… Imaginació al poder!
  2. Després, salteu-les amb 5 g de mantega ecològica o ghee.
  3. Serviu-les decorant una safata amb una base de ruca i la resta d’ingredients.
  4. Com a idea per amanir, proposem una mescla d’oli d’oliva verge extra amb un gra d’all picat i una miqueta de julivert.

 Inma Bas (@inmabas) Arquitecta i Creadora de Contingut