L’alimentació saludable ofereix un ampli ventall d’ingredients per tenir cada dia una taula d’allò més variada i avui et proposo que reinventis l’amanida i que preparis un sopar tebi saludable i equilibrat amb un aliment que, almenys a mi, em recorda a la transició de l’estiu a tardor: la panotxa de blat de moro!
La recepta: Amanida tèbia de tardor
Ingredients:
- 2 panotxes de blat de moro de cultiu ecològic
- 80 g de formatge de cabra
- 1 alvocat
- 1 grapat de nous i festucs
- 1 grapat de raïm
- 3 grapadets de ruca
Preparació:
- Coeu les panotxes en aigua bullent durant aproximadament 10 minuts. Trossegeu-les i especieu-les al gust amb sal, pebre, pebre vermell, orenga, herbes provençals, comí… Imaginació al poder!
- Després, salteu-les amb 5 g de mantega ecològica o ghee.
- Serviu-les decorant una safata amb una base de ruca i la resta d’ingredients.
- Com a idea per amanir, proposem una mescla d’oli d’oliva verge extra amb un gra d’all picat i una miqueta de julivert.
Inma Bas (@inmabas) Arquitecta i Creadora de Contingut