Aquesta recepta és una versió lleugera i saludable del típic arròs fregit asiàtic. Nosaltres hem fet servir coliflor en comptes d’arròs, hem cuinat les verdures al vapor i hem preparat una versió baixa en greix.
Es pot substituir l’”arròs” de coliflor per un arròs cuinat (millor si és integral), però us convido a donar una oportunitat al de coliflor. És una forma original d’incloure més verdures en l’alimentació i és molt bo; a més, es prepara en un moment, sobretot si feu servir un processador d’aliments.
Aquest “arròs” de coliflor amb verdures és un plat únic ideal per a aquests dies que preferim prendre alguna cosa lleugera, encara que es pot acompanyar amb llegums o hidrats perquè sigui un plat més complet i saciant.
La recepta
- Temps de preparació: 10 minuts
- Temps de cocció: 20 minuts
- Racions: 1-2
Ingredients:
- 450 g de coliflor crua (1/2 peça)
- 1 pastanaga
- 1/2 pebrot vermell
- 1/2 ceba vermella o blanca
- 1/2 carbassó
- Llavors de sèsam negre (opcional)
Per a la salsa:
- 2 cullerades de tamari o salsa de soja
- 2 cullerades de mantega de cacauet o de l’oli que vulgueu
- 1 cullerada de xarop d’atzavara
- 1 cullerada de vinagre
- 1/2 culleradeta d’all en pols
- 1/4 culleradeta de gingebre en pols
Elaboració:
- Renteu la coliflor, retireu les fulles i trossegeu-la. Poseu en un processador d’aliments i bateu durant uns segons fins a obtenir una consistència similar a la de l’arròs. Podeu fer servir un ratllador o un ganivet.
- Salteu l’arròs de coliflor en una paella durant 5 minuts a foc mitjà-alt, remenant de tant en tant. Podeu posar-hi un rajolí d’oli si ho voleu. Reserveu.
- Mentrestant, trossegeu les verdures i cuineu al vapor durant 5 o10 minuts. També podeu saltar-les en una paella amb una mica d’oli o aigua.
- Per fer la salsa, barregeu tots els ingredients fins que estiguin ben integrats.
- Poseu a la paella l’”arròs” de coliflor, les verdures i la salsa, remeneu i cuineu 1 o 2 minuts més.
- Serviu i decoreu amb llavors de sèsam negre.
- Podeu guardar l’”arròs” de coliflor amb verdures a la nevera en un recipient hermètic durant 3 o 4 dies.