Aquest cop els hem fet amb gambes i espàrrecs, però pot ser una recepta ideal per aprofitar unes sobres de verdures cuinades del dia anterior.

Ingredients muffins gambes

Les gambes són de Palamós, petites. Podeu aprofitar per comprar-ne i congelar-les pelades quan estan bé de preu; us solucionaran més d’un àpat. Si compreu cues de gambes ja congelades al supermercat, llegiu bé l’etiqueta i assegureu-vos que no tinguin sulfits i altres conservants. També es pot fer amb bacallà esqueixat ben escorregut, per exemple.

Ingredients muffins

Hi he afegit una mica de goma de guar per donar-hi consistència. És un espessidor natural que es fa servir molt en gelats, quefir o en masses panificables sense gluten. Es tracta d’un polisacàrid (manosa-galactosa) alt en fibra al qual s’atribueix la capacitat de reduir la glucosa en sang i s’usa en casos de diabetis, és prebiòtic i pot ajudar en cas de restrenyiment. Encara que en dosis altes pot donar problemes intestinals, en aquest cas n’hi afegeixo una mínima quantitat per muffin i és totalment opcional.

Tardareu 5 minuts a preparar-los i 20 a coure’ls al forn mentre feu una amanida de tomàquet d’acompanyament, pareu taula o banyeu els nens.

Segur que repetireu o, almenys, us donarà idees per versionar la recepta com més us agradi.

Muffin de gambes i espàrrecs

Fotos: Mel Sánchez

Muffins salats de gambes i espàrrecs

Ingredients per a 8 unitats:

  • 6 ous
  • 100 g de midó de patata
  • 100 g de cues de gambes pelades
  • 100 g d’espàrrecs de marge
  • 1 porro
  • 5 g de goma de guar (opcional)
  • 3 g de bicarbonat
  • 2 tomàquets secs picats (opcional)
  • 1 pessic de julivert fresc picat
  • Sal sense refinar al gust
  • OOVE

Preparació:

  1. Precalentar el horno a 180 ºC.
  2. Cortar los espárragos, las gambas y el puerro en trocitos pequeños.
  3. Saltear los ingredientes anteriores 5 minutos en una sartén con 1 gota de aceite oliva extra. Reservar.
  4. Batir bien los huevos con unas varillas de mano.Una vez batidos, añadir el almidón poco a poco removiendo con las varillas hasta que se integre con los huevos y no haya grumos.
  5. Seguidamente añadir la goma guar y el bicarbonato, remover bien hasta que quede una masa espesa.
  6. Es el momento de añadir las verduras y gambas a la mezcla junto al tomate seco picado, el perejil y sal al gusto.
  7. Verter la mezcla en unos moldes de muffins pincelados con AOVE. En principio no hace falta poner papel para madalenas.
  8. Colocar los moldes en la rejilla (mejor que la bandeja) en la guía más baja del horno.
  9. Hornear 20 minutos a 180 ºC con calor arriba-abajo y ventilador. Una vez hechos, esperar un par de minutos para desmoldar.
  10. Comer recién hechos o fríos en otro momento. Están delicioso de las dos maneras.

comunitat

Mel Sánchez
Mel Sánchez

Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga

    @healthyfood_mel