Aquest cop els hem fet amb gambes i espàrrecs, però pot ser una recepta ideal per aprofitar unes sobres de verdures cuinades del dia anterior.
Les gambes són de Palamós, petites. Podeu aprofitar per comprar-ne i congelar-les pelades quan estan bé de preu; us solucionaran més d’un àpat. Si compreu cues de gambes ja congelades al supermercat, llegiu bé l’etiqueta i assegureu-vos que no tinguin sulfits i altres conservants. També es pot fer amb bacallà esqueixat ben escorregut, per exemple.
Hi he afegit una mica de goma de guar per donar-hi consistència. És un espessidor natural que es fa servir molt en gelats, quefir o en masses panificables sense gluten. Es tracta d’un polisacàrid (manosa-galactosa) alt en fibra al qual s’atribueix la capacitat de reduir la glucosa en sang i s’usa en casos de diabetis, és prebiòtic i pot ajudar en cas de restrenyiment. Encara que en dosis altes pot donar problemes intestinals, en aquest cas n’hi afegeixo una mínima quantitat per muffin i és totalment opcional.
Tardareu 5 minuts a preparar-los i 20 a coure’ls al forn mentre feu una amanida de tomàquet d’acompanyament, pareu taula o banyeu els nens.
Segur que repetireu o, almenys, us donarà idees per versionar la recepta com més us agradi.
Muffins salats de gambes i espàrrecs
Ingredients per a 8 unitats:
- 6 ous
- 100 g de midó de patata
- 100 g de cues de gambes pelades
- 100 g d’espàrrecs de marge
- 1 porro
- 5 g de goma de guar (opcional)
- 3 g de bicarbonat
- 2 tomàquets secs picats (opcional)
- 1 pessic de julivert fresc picat
- Sal sense refinar al gust
- OOVE
Preparació:
- Precalentar el horno a 180 ºC.
- Cortar los espárragos, las gambas y el puerro en trocitos pequeños.
- Saltear los ingredientes anteriores 5 minutos en una sartén con 1 gota de aceite oliva extra. Reservar.
- Batir bien los huevos con unas varillas de mano.Una vez batidos, añadir el almidón poco a poco removiendo con las varillas hasta que se integre con los huevos y no haya grumos.
- Seguidamente añadir la goma guar y el bicarbonato, remover bien hasta que quede una masa espesa.
- Es el momento de añadir las verduras y gambas a la mezcla junto al tomate seco picado, el perejil y sal al gusto.
- Verter la mezcla en unos moldes de muffins pincelados con AOVE. En principio no hace falta poner papel para madalenas.
- Colocar los moldes en la rejilla (mejor que la bandeja) en la guía más baja del horno.
- Hornear 20 minutos a 180 ºC con calor arriba-abajo y ventilador. Una vez hechos, esperar un par de minutos para desmoldar.
- Comer recién hechos o fríos en otro momento. Están delicioso de las dos maneras.