El musclo és, sens dubte, el marisc més econòmic, fàcil de trobar i senzill de preparar, perfecte per a un sopar ràpid de juny si us ve de gust alguna cosa sana però no teniu ganes de complicar-vos a la cuina.

musclos

El toc fresc de la salsa verda amb alfàbrega, l’aromàtica estrella de l’estiu, farà que aquests musclos siguin una bona opció també per a aquests sopars d’estiu amb família o amics (en grups reduïts, enguany) que tant ens agraden.

Es poden servir freds o calents, fins i tot preparar-los el dia abans. De tota manera, mireu de cuinar-los el mateix dia que els compreu, com a màxim l’endemà.

Si ha de ser un plat principal, calculeu mig quilo de musclos per persona. Si ha de ser un aperitiu, amb uns 250 g per persona n’hi haurà prou.

Els musclos són una bona font de vitamina B12, vitamina C, ferro, fòsfor, calci, potassi, iode, magnesi i seleni.

musclos-salsa-verda

Recepta: Musclos amb salsa verda

Ració: 2 persones

Temps de preparació: 20 minuts

Temps de cocció: 6 minuts

Total: 26 minuts

Ingredients

 • 1 kg de musclos
 • 60 ml d’oli d’oliva verge extra
 • 60 ml de suc de llimona
 • 1 gra d’all pelat
 • 15 g d’alfàbrega fresca
 • 15 g de julivert fresc

Elaboració

 1. Renteu bé els musclos sota l’aixeta, elimineu les restes de petxines amb un ganivet o un fregall metàl·lic i talleu-ne les barbes amb unes tisores. Descarteu els que estiguin trencats i els que estiguin oberts i no es tanquin sols quan els doneu un copet.
 2. Poseu els musclos en una olla gran amb tapa i afegiu-hi mig got d’aigua.
 3. Cuineu a foc mitjà-alt amb l’olla mig tapada (deixeu-hi una escletxa perquè surti el vapor) durant uns 6 minuts o fins que s’obrin els musclos.
 4. Apagueu el foc i retireu els musclos de l’olla.
 5. Descarteu el líquid i els musclos que no s’hagin obert.
 6. Mentre els musclos es refreden una mica, prepareu la salsa verda posant en un pot o al got de la batedora l’oli d’oliva, el suc de llimona, l’all, l’alfàbrega i el julivert. Tritureu fins a aconseguir la consistència que vulgueu.
 7. Quan pugueu tocar els musclos sense cremar-vos, obriu-ne un i descarteu la closca sense carn. Elimineu les restes de barbes que hi pugui haver amb unes tisores.
 8. Col·loqueu la closca amb el musclo en un plat o una safata i repetiu el procés amb tots els musclos.
 9. Aboqueu-hi la salsa per sobre i, si us ve de gust, acompanyeu el plau amb uns talls de llimona i una mica de pebre acabat de moldre.

Laura Garcia
Laura Garcia

Creadora de bylauragarcia.com

    @bylauragarcia