En general, se solen fer fregits, però la nostra proposta és al forn: queden cruixents per fora i tendres per dins. A més ens hem animat i portem la recepta a l’estil tradicional, partint de cigrons secs.

Aquesta recepta és una manera fàcil i deliciosa d’incorporar llegums al dia a dia i, a més, és un plat que agrada a tothom! Així que, si teniu convidats a casa, us recomano sorprendre’ls amb aquest plat tan ple de color.

La recepta

Ingredients per a 6 falàfels (2 racions)

  • 1 tassa de cigrons secs
  • 2 grans d’all escalivats o un de cru
  • 1 grapat de coriandre fresc
  • 1 tros de pebrot vermell tallat ben fi
  • ½ ceba
  • 1 culleradeta de comí i una altra de pebre vermell
  • Sal i pebre al gust
  • 2-3 cullerades de farina de cigrons
  • Oli d’oliva verge extra
  • 1 pa de pita
  • Salsa de iogurt vegana fàcil: barregeu un iogurt de soja natural, amb un parell de cullerades de tahina, una altra d’oli, suc de mitja llimona i sal al gust

Preparació:

  1. Renteu bé els cigrons secs en un colador i aboqueu-los en una olla amb aigua (uns 5 cm d’aigua). Porteu a ebullició i deixeu cuinar 1 minut. Tapeu l’olla i retireu del foc (deixeu reposar una hora).
  2. Escorreu i renteu els cigrons (assequeu-los bé i deixeu refredar).
  3. Afegiu a una processadora cigrons, ceba, grans d’all, pebrot, coriandre i espècies. Doneu copets perquè tots els ingredients es combinin però que no quedi un puré fi (vigileu de no processar la barreja més del compte).
  4. Aboqueu la massa en un bol, afegiu-hi la farina i combineu. Tapeu la massa i deixeu a la nevera 30-60 minuts abans de formar els falàfels.
  5. Preescalfeu el forn a 180 ºC. Traieu la massa de la nevera i feu boletes de la mateixa mida. Col·loqueu els falàfels a la safata de forn amb un rajolí d’oli. Enforneu durant 20-25 minuts fins que estiguin daurats, tombeu cada falàfel i deixeu coure 10 minuts més.
  6. Per servir, talleu el pa de pita per la meitat i passeu per la paella per torrar-lo i que estigui calent. Afegiu-hi espinacs frescos, cogombre, raves tallats, ceba i algun envinagrat (personalment m’encanta amb remolatxa i llombarda amb vinagre).

I recordeu que tots els ingredients d’aquesta recepta els podreu comprar a Biospace, el súper d’alimentació ecològica d’alta qualitat de Barcelona, i també en línia!

Beatriz Moliz@beatrizmoliz / www.beatrizmoliz.com

banner