Aquest saltat de pollastre i quinoa és un sopar ràpid, fàcil i saborós que es prepara en vint minuts. Els saltats sempre són una opció fabulosa per a un sopar sa sense complicacions, sobretot si, com aquest, contenen verdures, una bona font d’hidrats de carboni, greixos saludables i proteïnes tant vegetals com animals.
El toc especial de sabor l’aporta la salsa de cacauet. Els amants del picant hi poden posar tanta caiena com vulguin… o com suporti el seu paladar!
La recepta
Ingredients (3-4 persones):
- 80 g de quinoa
- 2 pits de pollastre
- 1 pebrot vermell
- 200 g de pèsols
- 1 carbassó mitjà
- 100 g de crema de cacauet
- 3 cullerades de salsa de soja
- 1 culleradeta de mel crua
- 1 culleradeta de vinagre d’arròs o poma
- Caiena molta al gust
- Oli d’oliva, sal i pebre
- Coriandre fresc i cacauets (opcional)
Elaboració:
- Coeu la quinoa, seguint les instruccions de l’envàs. Normalment, haureu de rentar primer la quinoa i després bullir-la durant uns 12-13 minuts.
- Mentrestant, prepareu la salsa barrejant en un bol la crema de cacauet, la salsa de soja, la mel, el vinagre i la caiena, fins que quedi una salsa cremosa i homogènia.
- Talleu el pebrot i el carbassó a dauets i el pollastre a daus d’uns 2 cm.
- Salpebreu el pollastre lleugerament. En una paella a foc mitjà-alt amb oli d’oliva, salteu el pollastre fins que estigui totalment cuinat per dins, però sucós, uns 4-5 minuts. Reserveu en un plat.
- Afegiu el pebrot i el carbassó a la paella (amb una mica més d’oli d’oliva si cal) i salteu durant uns 5 minuts. Afegiu-hi els pèsols i salteu un minut més. Les verdures haurien de quedar cuinades, però al dente. Salpebreu molt lleugerament.
- Abaixeu el foc a mitjà-baix i incorporeu el pollastre i la quinoa ja cuita al saltat. Afegiu la salsa de cacauet i remeneu bé per repartir-la per tot el saltat.
- Serviu amb coriandre picat i cacauets trossejats, si n’hi voleu.
I recordeu que tots els ingredients d’aquesta recepta els podreu comprar a Biospace, el súper d’alimentació ecològica d’alta qualitat de Barcelona, i també en línia!
Sara Bueno
@avenayaguacate / www.avenayaguacate.com