Així que avui comparteixo una recepta facilíssima, baixa en calories i molt bona que combina meló i cogombre en una sopa freda deliciosa; una idea de sopar estiuenc, molt refrescant, perfecte per combatre la calor aquest estiu.

Meló i cogombre formen un tàndem perfecte nutricionalment, aquí teniu algunes de les propietats més destacades de tots dos:

El meló és una fruita amb molta aigua: de cada 100 g, més de 90 són aigua, cosa que fa que sigui ideal per hidratar-se ara a l’estiu. És ric en fibra, minerals i vitamines, entre les quals destaquen vitamina C, niacina o B3, E, àcid fòlic o B9 i carotens. És una fruita amb poques calories, 26 kcal per cada 100 g, per això està especialment indicada en dietes de control de pes.

El cogombre tampoc es queda curt en propietats: és ric en fibra, en minerals i aporta una bona dosi de vitamines A, B, C i E. És un dels vegetals més rics en aigua (el 96%) i també té poques calories: 16 kcal per cada 100 g.

A mi m’agrada acompanyar aquesta sopa freda amb unes broquetes de boletes de meló amb pernil. El contrast dolç salat i salat d’aquesta combinació clàssica és una delícia. De totes maneres, podeu servir encenalls o daus de pernil, si ho preferiu.

Aquesta sopa freda queda lleugerament cremosa gràcies al iogurt grec, que ajuda a espessir. Podeu fer una versió vegana substituint el iogurt per un de soja o llet de coco, que aportarà cremositat. La menta no és un ingredient imprescindible en la recepta, però hi dóna un toc refrescant i sorprenent.

Suportar la calor aquest estiu, resultarà més fàcil amb aquesta sopa freda tan deliciosa. Fan falta molt pocs ingredients, una bona batedora i menys de cinc minuts per preparar-la, així que vegem la recepta:

La recepta

Ingredients:

  • ½ meló pelat i sense llavors
  • 1 iogurt grec natural sense sucre (150 g)
  • 1 cogombre mitjà pelat
  • 2 c.s. d’OOVE
  • 3-4 fulles de menta fresca
  • Sal i pebre al gust
  • Per decorar: brots germinats de kale i una broqueta de boletes de meló amb pernil

 Elaboració:

  1. Peleu, talleu i netegeu de llavors el meló.
  2. Peleu i trossegeu el cogombre.
  3. Afegiu tots els ingredients (meló, cogombre, iogurt, oli, fulles de menta) al got de la batedora i salpebreu al gust.
  4. Tritureu a màxima potència fins a aconseguir un liquat suau i cremós.
  5. Deixeu a la nevera com a mínim una hora.
  6. Serviu ben freda en un bol, decoreu-la amb uns brots de germinats de kale i acompanyeu-la amb una broqueta de boletes de meló amb pernil.

 

I recordeu que tots els ingredients d’aquesta recepta els podreu comprar a Biospace, el súper d’alimentació ecològica d’alta qualitat de Barcelona, i també en línia!

Rosa Arnau
@me_gusta_comer_sano / www.megustacomersano.blog