Què sopo?

Inici / Què sopo? 28 de febrer 2017 per Núria Roura

Sopar verd x 2

El sol ja va escalfant, els arbres comencen a florir i tot es comença a veure més verd, així que avui us porto un sopar en què tots els ingredients són verds: des de la base fins a la salsa d'acompanyament.

.

Tot i això, us vull recordar que, en una alimentació saludable, energètica i nutritiva, és molt important que durant el dia mengem varietat de colors, ja que cadascun té propietats diferents, i no només alimentàries, sinó que visualment i anímicament també aporten sensacions diverses. Malgrat tot, avui em feia molta il·lusió fer un plat monocromàtic del color que més m’agrada a l’hora de menjar: el verd.

Com veureu, el plat sembla un Buddha Bowl, i és que a mi m’encanta combinar tots els ingredients i fer-ne un plat únic. Crec que és una bona manera de no menjar més del compte i de no perdre temps cuinant i/o pensant en plats diferents, i encara menys quan és per a un sopar i el que vols és descansar després d’un llarg dia.

Aquesta recepta té un ingredient especial que encara no us havia ensenyat mai: el bimi. Aquesta verdura és una crucífera originària del Japó que va sorgir de la combinació espontània entre un bròquil i la col xinesa. Es considera un superaliment, ja que té moltíssimes propietats nutritives, com, per exemple:

  • Té més fibra, proteïnes i minerals que el bròquil.
  • És molt ric en calci, magnesi, ferro, manganès, coure i zinc.
  • Ajuda a prevenir malalties cardiovasculars.
  • Té propietats antiinflamatòries, antioxidants i anticancerígenes.

El bimi té un sabor suau i dolç i la seva branca s’assembla molt a un espàrrec verd. És com un minibròquil. Es pot cuinar de maneres molt diferents: directament a la paella amb unes gotes d’oli, al vapor, bullit tres minuts i refredat amb aigua freda perquè no perdi les propietats, o fins i tot es pot menjar cru!

Per acompanyar el plat ho fem amb la salsa pesto més bona que heu tastat mai i, a més, no crea males digestions, perquè, com que no porta ni all ni formatge, no repeteix. El fruit sec que hi he posat és un que, a mi personalment, m’encanta: les nous del Brasil. En menjo des de fa molt de temps perquè en Xevi Verdaguer em va dir que amb dues o tres al dia obtindria la quantitat recomanada de seleni. A més, és el fruit sec més ric en magnesi. Ara bé, no en podem prendre més del compte perquè diuen que ens podríem intoxicar.

Després de conèixer les propietats d’aquests dos aliments tan nutritius, és hora de cuinar el plat. Com que sé que el voldreu repetir o compartir-lo amb la parella, família i/o amics, us deixo la recepta amb quantitats per a dues persones.

La recepta

Ingredients per a 2 persones:

  • Espinacs frescos
  • 1 carbassó ecològic gros o 2 de petits
  • 200 g de bimi
  • 12 baines de pèsols (si no trobeu pèsols frescos i els compreu de pot, mireu bé l’etiqueta i assegureu-vos que no portin cap sucre i/o ingredient estrany)
  • 1 alvocat
  • 1 c.s. d’oli d’oliva verge extra de primera premsada en fred
  • Sal marina sense refinar

Per a la salsa:

  • 150 g de nous del Brasil
  • 1 grapat de ruca
  • 20 g d’alfàbrega
  • Suc d’una llima
  • 1 c.s. de llevat nutricional
  • 1 c.s. d’oli d’oliva verge extra de primera premsada en fred
  • Sal marina sense refinar

Preparació:

  1. Comenceu preparant la salsa pesto, ja que, si reposa una estona, la intensitat del sabor augmenta i queda molt més bo. En un processador d’aliments tritureu tots els ingredients fins a obtenir l’espessor que més us agradi. Hi podeu afegir una mica d’aigua si queda massa espès. Reserveu.
  2. Espiralitzeu el carbassó amb l’ajuda de l’Spiralli i feu una muntanyeta d’espaguetis sobre una base d’espinacs.
  3. Cuineu el bimi a una paella a foc mitjà-baix amb una mica d’oli i sal. Al cap de 5 minuts, ja ho podeu treure i posar al costat dels espaguetis de carbassó.
  4. Talleu l’alvocat a làmines molt fines i feu com un ventall a l’altra banda del plat.
  5. Agafeu les baines dels pèsols, obriu-les, desgraneu i col·loqueu els pèsols pel voltant del plat. Es mengen tal qual, però es poden cuinar al vapor o bullits.
  6. Un cop tingueu el plat muntat, afegiu-hi un bon raig d’oli i la salsa pesto per sobre.
  7. A gaudir-ho!

Us asseguro que no voldreu pas que s’acabi el plat…

Núria Roura

Núria Roura
Coach de salut per l’Institute for Integrative Nutrition de Nova York. És autora del llibre Detox SEN. Acompanya les persones a fer canvis d'hàbits profunds i progressius a través de retirs, acompanyament individual, programes en línia, formació i conferències. Comparteix el seu camí de sanació per inspirar a viure i menjar sense culpa, ansietat, culpabilitat ni etiquetes. www.nuriaroura.com
nroura@etselquemenges.cat

amunt