Amb la recepta d’avui volem demostrar que els tacos de peix poden ser iguals o millors que els de carn. Només haureu de provar aquesta recepta per adonar-vos-en.

Es diu que els primers tacos de peix van néixer a Ensenada, un port pesquer a la costa del Pacífic de Baixa Califòrnia, a principis dels anys seixanta. Aquests primers tacos es feien amb tauró, tallat a trossos i arrebossat. Nosaltres, a falta de tauró i per fer un sopar més saludable, farem els tacos amb salmó rostit. Després els acompanyarem de fulles verdes, alvocat i una saborosa salsa chimichurri que no us podeu perdre.

El taco queda molt sucós gràcies al salmó i la combinació amb la salsa chimichurri és una explosió fresca i plena de sabor. Us animem a tots a provar-los.

La recepta: tacos de salmó i salsa chimichurri

Informació de la recepta

  • Racions: 6 tacos
  • Temps de preparació: 10 min
  • Temps de cocció: 20 min
  • Temps total: 30 min

Ingredients

Per al salmó

  • 1 tros de salmó (400 g)
  • 1 c. p. de pebre vermell dolç
  • ¼ c. p. de pebre vermell picant o caiena mòlta
  • 1 c. p. d’all en pols
  • 1 c. p. d’orenga sec
  • 1 c. p. de farigola seca
  • ½ c. p. de sal
  • ¼ c. p. de pebre mòlt

Per als tacos

  • 6 tortillas de blat de moro o de blat per als tacos
  • Fulles verdes (enciam, llombarda, ruca…)
  • 1 alvocat tallat a làmines

Per a la salsa chimichurri

  • 8 c. s. de julivert fresc picat (15 g)
  • 1 c. s. d’orenga sec
  • 2 alls ratllats o finament picats
  • 1-2 c. s. de vinagre
  • 100 ml d’oli d’oliva verge extra
  • ½ c. p. de sal
  • ¼ c. p. de pebre mòlt
  • ½ c. p. d’escates de xili o caiena mòlta (toc picant opcional)

 Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 °C amb calor a dalt i a baix.
  2. Barregeu les espècies per al salmó en un bol i feu-les servir per cobrir el tros de peix. Poseu-lo en una safata de forn folrada amb paper vegetal i rostiu-lo uns 15-20 minuts a 180 °C segons com sigui de gruixut.⁠ ⠀
  3. Mentrestant, prepareu la salsa chimichurri. Per a això, combineu tots els ingredients de la salsa en un bol o pot de vidre i removeu fins que estiguin ben barrejats.
  4. El chimichurri es pot prendre acabat de fer, però guanya gust quan ha estat macerant a la nevera durant 1 o 2 dies. Pot guardar-se fins a 3-4 setmanes.
  5. Per muntar els tacos primer escalfeu les tortillas de blat de moro o de blat en una paella 1-2 minuts per cada costat.
  6. Poseu a cada tortilla un grapat de fulles verdes i unes làmines d’alvocat. A sobre hi afegiu uns trossos de salmó i un parell de cullerades de salsa chimichurri. Doblegueu els tacos i serviu-los amb uns trossos de llima per esprémer-hi una mica de suc per sobre. Estan boníssims!

Nota

La mateixa recepta es podria fer amb un altre peix: corbina, bacallà o verat, per exemple.

Laura Sacristán, creadora de Shoot the cook

banner