Arròs cremós de tòfona i nyàmeres

Plat principal  |  Oriol Ivern

Avui preparem un arròs cremós boníssim amb arròs integral. Entre totes les varietats d'arròs, l’integral és el més complet, perquè conserva la closca, que és on hi ha més propietats nutricionals.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts + 1 h pel brou

Ingredients

  • 400 g d’arròs bomba Illa de Riu
  • 1 manat d’alls tendres
  • ¾ litre de brou de pollastre (o verdures)
  • 100 g de nyàmeres
  • 1 tòfona fresca
  • 8 ous de guatlla

Per al brou de pollastre

  • Carcasses de pollastre
  • Herbes per al caldo (api, xirivia, porro, ceba i pastanagues)

Dieta

  • Omnívora
Oriol Ivern

Oriol Ivern
Xef del restaurant Hisop

hisop.com @hisoprestaurant
 

Arròs cremós de tòfona i nyàmeres

Plat principal  |  Oriol Ivern

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts + 1 h pel brou

Avui preparem un arròs cremós boníssim amb arròs integral. Entre totes les varietats d'arròs, l’integral és el més complet, perquè conserva la closca, que és on hi ha més propietats nutricionals.


Ingredients

  • 400 g d’arròs bomba Illa de Riu
  • 1 manat d’alls tendres
  • ¾ litre de brou de pollastre (o verdures)
  • 100 g de nyàmeres
  • 1 tòfona fresca
  • 8 ous de guatlla

Per al brou de pollastre

  • Carcasses de pollastre
  • Herbes per al caldo (api, xirivia, porro, ceba i pastanagues)

Elaboració

  1. Sofregiu els alls tendres sense que agafin color –tècnicament, se’n diu “deixar suar” els alls.
  2. Afegiu l’arròs i mulleu amb caldo, que ja tindreu preparat prèviament; mullar-lo vol dir anar-hi afegint caldo a poc a poc i en poca quantitat tot remenant, perquè així l'arròs expulsa el màxim de fècula. El caldo ha de ser calent quan l’aboqueu a l'arròs. Aquesta primera cocció de l'arròs ha de durar aproximadament 15 minuts.
  3. A part, feu un puré de nyàmeres. Per fer-lo, coeu les nyàmeres amb oli d'oliva i aigua (poca, que no cobreixi les nyàmeres) en una olla de pressió durant uns 15 minuts. Després passeu-ho per la batedora.
  4. Separeu els rovells de la clara i quedeu-vos només amb els rovells. Reserveu-los.
  5. Lligueu l’arròs amb el puré de nyàmeres, que l’heu d'incorporar calent i a poc a poc, sense deixar de remenar per tal que no s’enganxi.

Per al brou

  1. Feu-ho bullir tot junt partint d'aigua freda, durant 1 hora. Després coleu-lo.
  2. Si voleu fer-lo vegetal, sense les carcasses de pollastre, dobleu la quantitat de verdures (api, xirivia, porro, ceba i pastanagues).

Per a la presentació

  1. Per emplatar, primer poseu l'arròs al plat; a sobre, dos rovells de guatlla, crus;
  2. Acabeu ratllant per sobre la tòfona fresca, si pot ser, davant del comensal, perquè la tòfona i l'aroma siguin més fresques i persistents.

Oriol Ivern
Xef del restaurant Hisop

www.hisop.com @hisoprestaurant

Elaboració

  1. Sofregiu els alls tendres sense que agafin color –tècnicament, se’n diu “deixar suar” els alls.
  2. Afegiu l’arròs i mulleu amb caldo, que ja tindreu preparat prèviament; mullar-lo vol dir anar-hi afegint caldo a poc a poc i en poca quantitat tot remenant, perquè així l’arròs expulsa el màxim de fècula. El caldo ha de ser calent quan l’aboqueu a l’arròs. Aquesta primera cocció de l’arròs ha de durar aproximadament 15 minuts.
  3. A part, feu un puré de nyàmeres. Per fer-lo, coeu les nyàmeres amb oli d’oliva i aigua (poca, que no cobreixi les nyàmeres) en una olla de pressió durant uns 15 minuts. Després passeu-ho per la batedora.
  4. Separeu els rovells de la clara i quedeu-vos només amb els rovells. Reserveu-los.
  5. Lligueu l’arròs amb el puré de nyàmeres, que l’heu d’incorporar calent i a poc a poc, sense deixar de remenar per tal que no s’enganxi.

Per al brou

  1. Feu-ho bullir tot junt partint d’aigua freda, durant 1 hora. Després coleu-lo.
  2. Si voleu fer-lo vegetal, sense les carcasses de pollastre, dobleu la quantitat de verdures (api, xirivia, porro, ceba i pastanagues).

Per a la presentació

  1. Per emplatar, primer poseu l’arròs al plat; a sobre, dos rovells de guatlla, crus;
  2. Acabeu ratllant per sobre la tòfona fresca, si pot ser, davant del comensal, perquè la tòfona i l’aroma siguin més fresques i persistents.

Apunt nutricional

Els dietistes-nutricionistes recomanen prendre arròs entre tres i quatre cops a la setmana, uns 60 grams de pes en cru, malgrat que també diuen que se’n pot menjar cada dia, perquè és un cereal fàcil de pair. Entre totes les varietats, l’integral és el més complet, perquè conserva la closca, que és on hi ha més del doble de les propietats nutricionals, sobretot vitamines del grup B, potassi, fòsfor i magnesi.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat