Escudella amb pilota

Plat principal  |  Cristina Arroyo

L’escudella és una sopa amb essència, nutritiva, reconfortant. Aquí us deixo una recepta de la meva "poció nadalenca", diferent de la tradicional, però espero que gaudir-la es converteixi en un moment màgic i saludable!

  • Racions:
    6 - 8
  • Dificultat:
    Alta
  • Temps:
    2h 20 minuts

Ingredients

Per a les azukis

  • 1 paquet d’azukis
  • 1 trosset d’alga kombu
  • Una mica de sal

Per a la pilota

  • 1 bloc de tempeh
  • All i julivert picats
  • 1 c.p. de cúrcuma
  • 2 c.s. de maionesa bio
  • 1 c.s. de pa ratllat

Per al brou

  • Ceba
  • Alls
  • Pastanaga
  • Carbassa
  • Nap
  • Api
  • Xirivia
  • Col arrissada verda
  • Patates baby
  • Llorer
  • Sal marina
  • Clau d’olor
  • Un saquet amb una gasa amb anís verd, fonoll i comí (si ho preferiu, hi podeu posar les llavors triturades)

Per a la sopa

  • Galets integrals d’espelta (o una altra pasta integral)
  • Pasta de miso
  • Nap daikon ratllat
  • Suc de llima
  • Fulles de melissa fresca (o una altra herba aromàtica al gust)

 

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Escudella amb pilota

Plat principal  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    6 - 8
  • Dificultat:
    Alta
  • Temps:
    2h 20 minuts

L’escudella és una sopa amb essència, nutritiva, reconfortant. Aquí us deixo una recepta de la meva "poció nadalenca", diferent de la tradicional, però espero que gaudir-la es converteixi en un moment màgic i saludable!


Ingredients

Per a les azukis

  • 1 paquet d'azukis
  • 1 trosset d'alga kombu
  • Una mica de sal

Per a la pilota

  • 1 bloc de tempeh
  • All i julivert picats
  • 1 c.p. de cúrcuma
  • 2 c.s. de maionesa bio
  • 1 c.s. de pa ratllat

Per al brou

  • Ceba
  • Alls
  • Pastanaga
  • Carbassa
  • Nap
  • Api
  • Xirivia
  • Col arrissada verda
  • Patates baby
  • Llorer
  • Sal marina
  • Clau d'olor
  • Un saquet amb una gasa amb anís verd, fonoll i comí (si ho preferiu, hi podeu posar les llavors triturades)

Per a la sopa

  • Galets integrals d'espelta (o una altra pasta integral)
  • Pasta de miso
  • Nap daikon ratllat
  • Suc de llima
  • Fulles de melissa fresca (o una altra herba aromàtica al gust)
 

Elaboració

Per les azukis

Deixeu les azukis en remull la nit anterior. Llenceu l'aigua de remull i poseu en una cassola tres mides d'aigua per una d’azukis amb una tira d'alga kombu. Quan arrenqui el bull, tapeu i deixeu coure a foc lent. Durant la cocció, si s'evapora l'aigua, aneu afegint-n’hi perquè el llegum estigui sempre submergit en l'aigua. Cuineu fins que estigui tendre (de 40 a 50 minuts).

Per la pilota

Coeu el tempeh al vapor tallat a daus durant 20 minuts. Mentrestant salteu lleugerament l'all triturat amb el julivert i la cúrcuma. Tritureu el tempeh amb una forquilla fins a obtenir una pasta i afegiu-hi el saltat. Amasseu bé. Si la massa queda gaire seca, afegiu-hi més maionesa; i si queda pastosa, pa ratllat. Feu mandonguilles petites i passeu per la planxa amb una mica d'oli fins que estiguin daurades.

Per al brou i la sopa

Per al brou vegetal, poseu tots els ingredients (i els que vulgueu) en aigua mineral abundant i una mica de sal marina. Quan arrenqui el bull, deixeu coure a foc mitjà durant unes dues hores (si es queda curt d'aigua, afegiu-n’hi més). Coleu les verdures i reserveu. En el mateix brou, bulliu els galets segons el temps que marqui l'envàs. En apagar el foc, poseu una cullerada de postres de pasta de miso i barregeu. A l'hora de servir, poseu la sopa amb els galets en cada plat i afegiu-hi una mica de nap daikon, les fulles de melissa i unes gotes de suc de llima. Acompanyeu a part amb les verdures, les azukis i les pilotes. Així, cada comensal es farà l'escudella al seu gust.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

Per les azukis

Deixeu les azukis en remull la nit anterior. Llenceu l’aigua de remull i poseu en una cassola tres mides d’aigua per una d’azukis amb una tira d’alga kombu. Quan arrenqui el bull, tapeu i deixeu coure a foc lent. Durant la cocció, si s’evapora l’aigua, aneu afegint-n’hi perquè el llegum estigui sempre submergit en l’aigua. Cuineu fins que estigui tendre (de 40 a 50 minuts).

Per la pilota

Coeu el tempeh al vapor tallat a daus durant 20 minuts. Mentrestant salteu lleugerament l’all triturat amb el julivert i la cúrcuma. Tritureu el tempeh amb una forquilla fins a obtenir una pasta i afegiu-hi el saltat. Amasseu bé. Si la massa queda gaire seca, afegiu-hi més maionesa; i si queda pastosa, pa ratllat. Feu mandonguilles petites i passeu per la planxa amb una mica d’oli fins que estiguin daurades.

Per al brou i la sopa

Per al brou vegetal, poseu tots els ingredients (i els que vulgueu) en aigua mineral abundant i una mica de sal marina. Quan arrenqui el bull, deixeu coure a foc mitjà durant unes dues hores (si es queda curt d’aigua, afegiu-n’hi més). Coleu les verdures i reserveu. En el mateix brou, bulliu els galets segons el temps que marqui l’envàs. En apagar el foc, poseu una cullerada de postres de pasta de miso i barregeu. A l’hora de servir, poseu la sopa amb els galets en cada plat i afegiu-hi una mica de nap daikon, les fulles de melissa i unes gotes de suc de llima. Acompanyeu a part amb les verdures, les azukis i les pilotes. Així, cada comensal es farà l’escudella al seu gust.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat