ada parelladaLa cuinera del Semproniana Ada Parellada és una apassionada dels llegums. Sap cuinar-los de manera amorosida perquè tant els ulls com el paladar hi quedin meravellats. Les boles de cigró en són un exemple.

La recepta

Boles de cigró

  • Una dosi extra de proteïnes per al cos!
  • Aprèn a preparar els cigrons de la mà d’una de les expertes que més domini té dels llegums.
  • L’emplatat és de categoria. Sorprèn en festes, aperitius, sopars romàntics o per a tu mateix/a.

 

bunuelos garbanzos

Ingredients

  • 500 g de cigró cuit
  • 1 ceba petita
  • 10 olives negres (opcional)
  • 1 grapat d’avellanes picades
  • Una cullerada de sèsam torrat
  • 1 ou
  • 1 cullerada sopera de farina
  • 100 g de pa ratllat
  • Sal
  • Oli d’oliva

Elaboració

  1. Sofregiu la ceba, a foc lent, ben confitada, uns deu minuts.
  2. Tritureu els cigrons.
  3. Barregeu-ho amb la ceba, les olives picades, el sèsam i les avellanes.
  4. Feu boletes, arrebosseu-les amb farina, ou i pa ratllat.
  5. Fregiu-les en abundant oli d’oliva calent, simplement per aconseguir el torrat, perquè els cigrons ja són cuits.
  6. Acompanyeu-les d’una salsa de iogurt que fareu barrejant iogurt amb una mica de sal, pebre i orenga.

Aportació nutricional

Contenen tantes proteïnes com la carn. I encara més propietats beneficioses, com ferro (n’aporten més que molts altres llegums) i greixos no saturats, que fan que l’organisme rutlli a la perfecció.

PUBLICITAT

portada  —  amunt