Pell de col de galàpet farcida de moniato, bolets i calamars

Plat principal  |  Ada Parellada

La natura ofereix el que necessita l'home en cada una de les seves etapes vitals. A l'hivern, les verdures de fulles verdes com la col aportaran les dosis de vitamina C necessàries per prevenir i curar constipats. Bon profit!

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora + 30 minuts

Ingredients

  • 4 fulles externes de col de pell de galàpet
  • 1 moniato gros
  • 400 g de bolets variats
  • 2 calamars tendres
  • 250 ml de brou de verdures
  • 2 grans d’all
  • Oli
  • Una mica de farina integral
  • Pinyons torrats al forn (opcional)

Dieta

  • Omnívora
Ada Parellada

Ada Parellada
Xef del Semproniana

semproniana.net @adaparellada
 

Pell de col de galàpet farcida de moniato, bolets i calamars

Plat principal  |  Ada Parellada

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora + 30 minuts

La natura ofereix el que necessita l'home en cada una de les seves etapes vitals. A l'hivern, les verdures de fulles verdes com la col aportaran les dosis de vitamina C necessàries per prevenir i curar constipats. Bon profit!


Ingredients

  • 4 fulles externes de col de pell de galàpet
  • 1 moniato gros
  • 400 g de bolets variats
  • 2 calamars tendres
  • 250 ml de brou de verdures
  • 2 grans d'all
  • Oli
  • Una mica de farina integral
  • Pinyons torrats al forn (opcional)

Elaboració

  1. Comencem per la salsa. Sofregim la ceba i els grans d’all picats en una cassola, amb un rajolí d’oli, a foc molt lent.
  2. Més tard, hi afegim els bolets nets i tallats. Apugem una mica el foc perquè els bolets es coguin i perdin l’aigua.
  3. Retirem la meitat dels bolets i els reservem. Als bolets que queden a la cassola, els posem una cullerada de farina integral, els donem un parell de voltes perquè es coguin i ho cobrim amb el brou de verdures.
  4. Deixem que el conjunt cogui durant uns 15 minuts, a foc lent, perquè tots els sabors s’amalgamin.
  5. Triturem bé. Reservem.
  6. Bullim el moniato amb pell. Esperem que es refredi per pelar-lo.
  7. Saltem els calamars tallats menuts. Barregem el moniato amb els calamars i els bolets sencers que teníem reservats.
  8. Escaldem les fulles de col, només uns segons en aigua bullint. Les refresquem en aigua i gel i les assequem.
  9. Farcim cada fulla amb la massa de moniato, bolets i calamars. Les escalfem al forn.
  10. Servim la col amb la salsa de bolets ben calenta que teníem reservada.
  11. Acabem amb uns pinyons torrats al forn prèviament.

Ada Parellada
Xef del Semproniana

www.semproniana.net @adaparellada

Elaboració

  1. Comencem per la salsa. Sofregim la ceba i els grans d’all picats en una cassola, amb un rajolí d’oli, a foc molt lent.
  2. Més tard, hi afegim els bolets nets i tallats. Apugem una mica el foc perquè els bolets es coguin i perdin l’aigua.
  3. Retirem la meitat dels bolets i els reservem. Als bolets que queden a la cassola, els posem una cullerada de farina integral, els donem un parell de voltes perquè es coguin i ho cobrim amb el brou de verdures.
  4. Deixem que el conjunt cogui durant uns 15 minuts, a foc lent, perquè tots els sabors s’amalgamin.
  5. Triturem bé. Reservem.
  6. Bullim el moniato amb pell. Esperem que es refredi per pelar-lo.
  7. Saltem els calamars tallats menuts. Barregem el moniato amb els calamars i els bolets sencers que teníem reservats.
  8. Escaldem les fulles de col, només uns segons en aigua bullint. Les refresquem en aigua i gel i les assequem.
  9. Farcim cada fulla amb la massa de moniato, bolets i calamars. Les escalfem al forn.
  10. Servim la col amb la salsa de bolets ben calenta que teníem reservada.
  11. Acabem amb uns pinyons torrats al forn prèviament.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat