Ada-Parellada1Ada Parellada (Granollers, 1967) va néixer a la Fonda Europa de Granollers. La cuina, les aromes i el plats l’han envoltada des del dia que va treure el nas a aquest món. Potser perquè ho ha vist de sempre l’ha fet el seu ofici, a Semproniana, on cuina, menja, beu i fa amics. Aquesta és una de les seves receptes saludables

La recepta

Pell de col de galàpet farcia de moniato, bolets i calamars

A l’hivern, les verdures de fulles verdes com la col aportaran les dosis de vitamina C necessàries per prevenir i curar constipats.

Recepta d'Ada Parellada

Recepta d’Ada Parellada

Ingredients

  • 4 fulles externes de col de pell de galàpet
  • 1 moniato gros
  • 400 g de bolets variats
  • 2 calamars tendres
  • 250 ml de brou de verdures
  • 2 grans d’all
  • Oli
  • Una mica de farina integral
  • Pinyons torrats al forn (opcional)

Elaboració:

  1. Comencem per la salsa. Sofregim la ceba i els grans d’all picats en una cassola, amb un rajolí d’oli, a foc molt lent.
  2. Més tard, hi afegim els bolets nets i tallats. Apugem una mica el foc perquè els bolets es coguin i perdin l’aigua.
  3. Retirem la meitat dels bolets i els reservem. Als bolets que queden a la cassola, els posem una cullerada de farina integral, els donem un parell de voltes perquè es coguin i ho cobrim amb el brou de verdures.
  4. Deixem que el conjunt cogui durant uns quinze minuts, a foc lent, perquè tots els sabors s’amalgamin.
  5. Triturem bé. Reservem.
  6. Bullim el moniato amb pell. Esperem que es refredi per pelar-lo.
  7. Saltem els calamars tallats menuts. Barregem el moniato amb els calamars i els bolets sencers que teníem reservats.
  8. Escaldem les fulles de col, només uns segons en aigua bullint. Les refresquem en aigua i gel i les assequem.
  9. Farcim cada fulla amb la massa de moniato, bolets i calamars. Les escalfem al forn.
  10. Servim la col amb la salsa de bolets ben calenta que teníem reservada.
  11. Acabem amb uns pinyons torrats al forn prèviament.

Aportació nutricional

La natura ofereix el que necessita l’home en cada una de les seves etapes vitals. A l’hivern, les verdures de fulles verdes com la col aportaran les dosis de vitamina C necessàries per prevenir i curar constipats. Els bolets, com a aliments funcionals que són, reforçaran el sistema immunològic. I alhora s’adaptaran per millorar les situacions més estressants, com ara exàmens, cansament. Els moniators, rics en hidrats de carboni, seran ideals per preparar el cos per a les baixes temperatures, i hi afegirà vitamina Ci B.

Comentaris
PUBLICITAT

amunt

amunt