Rotllets de verduretes i peix amb salsa 4 sabors

Plat principal, Aperitius  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Els rotllets amb paper d’arròs són una alternativa a l’entrepà. Fàcils de preparar, admeten farcits crus o cuits, dolços o salats. Resulten ideals per portar amunt i avall perquè el paper d’arròs humit queda ben segellat

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • Paper d’arròs (3 o 4 per persona)
  • Salsa de remolatxa quatre sabors (vegeu la recepta)
  • 1 pot de melva en conserva amb oli d’oliva verge extra Biocop
  • Un grapat de fulla d’espigalls tallada a trossos
  • 2 pastanagues a mistos
  • 8 tomacons assecats al sol, a tires fines
  • 1 alvocat madur laminat
  • 1 cullerada (15 ml) de vinagre d’umeboshi o suc de llimona

Dieta

  • Omnívora
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Rotllets de verduretes i peix amb salsa 4 sabors

Plat principal, Aperitius  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts

Els rotllets amb paper d’arròs són una alternativa a l’entrepà. Fàcils de preparar, admeten farcits crus o cuits, dolços o salats. Resulten ideals per portar amunt i avall perquè el paper d’arròs humit queda ben segellat


Ingredients

  • Paper d’arròs (3 o 4 per persona)
  • Salsa de remolatxa quatre sabors (vegeu la recepta)
  • 1 pot de melva en conserva amb oli d’oliva verge extra Biocop
  • Un grapat de fulla d’espigalls tallada a trossos
  • 2 pastanagues a mistos
  • 8 tomacons assecats al sol, a tires fines
  • 1 alvocat madur laminat
  • 1 cullerada (15 ml) de vinagre d’umeboshi o suc de llimona

Elaboració

  1. Bulliu els espigalls i la pastanaga 2 minuts, escorreu-ho i reserveu-ho en un plat pla perquè es refredin.
  2. Buideu el pot de melva sobre un plat soper amb l’oli i lamineu la melva perquè s’unti bé. Amaniu-ho amb vinagre d’umeboshi o llimona.
  3. Remulleu el paper d’arròs 1 minut amb aigua bona tèbia i esteneu-lo sobre un drap humit.
  4. Poseu una mica de cada dels diferents ingredients del farciment sobre el paper d’arròs i embolcalleu-los doblegant els costats cap a l’interior perquè tanquin els laterals. Feu-ho rodar per acabar de tancar el rotllet i talleu-los al biaix com es veu a la foto.
  5. Presenteu els rotllets acompanyats de la salsa.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Bulliu els espigalls i la pastanaga 2 minuts, escorreu-ho i reserveu-ho en un plat pla perquè es refredin.
  2. Buideu el pot de melva sobre un plat soper amb l’oli i lamineu la melva perquè s’unti bé. Amaniu-ho amb vinagre d’umeboshi o llimona.
  3. Remulleu el paper d’arròs 1 minut amb aigua bona tèbia i esteneu-lo sobre un drap humit.
  4. Poseu una mica de cada dels diferents ingredients del farciment sobre el paper d’arròs i embolcalleu-los doblegant els costats cap a l’interior perquè tanquin els laterals. Feu-ho rodar per acabar de tancar el rotllet i talleu-los al biaix com es veu a la foto.
  5. Presenteu els rotllets acompanyats de la salsa.

Els apunts culinaris

La melva és una bona alternativa a la tonyina. La conserva de melva de Biocop està feta en pot de vidre i oli d’oliva verge extra, per tant es pot aprofitar l’oli sense problema per untar el peix que és una mica eixut.

El vinagre d’umeboshi, que li confereix un contrast àcid-salat, i qualsevol altre sabor àcid de qualitat com el suc de llimona o el vinagre de poma ajuden a digerir el greix del peix i de l’alvocat.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

  • Els espigalls formen part de la família de les crucíferes. Tenen unes propietats nutritives molt interessants, ja que contenen força vitamines i minerals, especialment àcid fòlic, vitamina C i A, potassi, calci. També, com la resta de crucíferes contenen compostos actius amb un efecte preventiu important del càncer.
  • La melva és un peix blau de la família del bonítol i de la tonyina. És petit, allargat i té la carn ferma i compacta, sense escames. Com tots els peixos blaus té molts àcids grassos omega-3, però com que és petit, convé més que la tonyina o el salmó, que acumulen més metalls pesants.
  • L’alvocat és una font interessant d’àcids grassos monoinsaturats: àcid oleic o omega-9, el mateix que trobem a l’oli d’oliva.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat