Aperitius, Postres, esmorzars i berenars | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Un snack saborós i nutritiu fàcil de preparar per un dia de festa. Un clàssic revisat per Montse Vallory.
El cigró ha de quedar ben tou. No hi afegiu la sal fins que estiguin ben cuits. L’alga kombu afegida a la cocció estova la pell dels cigrons i, alhora, aporta minerals. Conserveu els cigrons coberts amb el líquid de cocció. Si feu servir cigrons en conserva, trieu els ecològics que només contenen aigua i sal marina.
L’hummus o paté de cigrons i sèsam és ideal per a esmorzars d’estiu i per a festes, ja que es pot tenir preparat a la nevera fins a l’hora de servir-lo. Conserveu sempre el llegum cuit en fred per evitar que fermenti.
Aquest és un plat nutritiu i reforçant adequat per a qualsevol època de l’any. A l’estiu proporciona una proteïna no calorífica d’alta qualitat per la combinació del llegum amb l’espelta.
Aquesta crema de cigrons i sèsam, tradicional a l’Orient Mitjà, resulta un entrant de gran qualitat proteica. Tot i que són ingredients vegetals, la combinació de cigró, sèsam i torrades d’espelta (cereal) aconsegueix una proteïna completa amb tots els aminoàcids essencials d’alt valor biològic.
Els cigrons contenen més ferro que altres llegums i són una bona font de greixos insaturats. La seva riquesa en fibra soluble ajuda, d’una banda, a afavorir un bon trànsit intestinal, però en alguns casos pot produir incòmodes flatulències. En el cas de no digerir-los bé, la cocció amb l’alga kombu ajuda que es tolerin millor. Són bons per a l’estómac, el cor i també per al pàncrees en casos de diabetis.