Cruixent d’espelta amb hummus

Aperitius, Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

Un snack saborós i nutritiu fàcil de preparar per un dia de festa. Un clàssic revisat per Montse Vallory.

  • Racions:
    6 - 8
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    10 minuts
© Pau Esculies

Ingredients

  • 500 g de cigró ben cuit
  • 2 cullerades de tahina blanca i sense sal (crema de sèsam sense torrar)
  • ¼ de culleradeta de comí en pols
  • 1 cullerada rasa de pasta d’umeboshi
  • 1 cullerada d’oli de sèsam
  • El suc d’una llimona i la ratlladura de la pell
  • 200 ml del líquid de cocció o aigua

Per a la presentació

  • Crackers o torradetes fines d’espelta integral
  • Fulles de ruca

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Montse Vallory

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

montsevallory.com @montsevallory
Jordina Casademunt

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt
 

Cruixent d’espelta amb hummus

Aperitius, Postres, esmorzars i berenars  |  Montse Vallory, Jordina Casademunt

  • Racions:
    6 - 8
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    10 minuts

Un snack saborós i nutritiu fàcil de preparar per un dia de festa. Un clàssic revisat per Montse Vallory.


Ingredients

  • 500 g de cigró ben cuit
  • 2 cullerades de tahina blanca i sense sal (crema de sèsam sense torrar)
  • ¼ de culleradeta de comí en pols
  • 1 cullerada rasa de pasta d’umeboshi
  • 1 cullerada d’oli de sèsam
  • El suc d’una llimona i la ratlladura de la pell
  • 200 ml del líquid de cocció o aigua

Per a la presentació

  • Crackers o torradetes fines d’espelta integral
  • Fulles de ruca

Elaboració

  1. Tritureu els cigrons amb la resta d’ingredients fins que en quedi un paté granulós i de consistència cremosa.

Per a la resentació

  1. Col·loqueu les torradetes d’espelta sobre una safata i cobriu-les amb una cullerada d’hummus.
  2. Guarniu-les amb ratlladura fina de llimona i fulles de ruca.

Montse Vallory
Xef especialitzada en cuina natural i alimentació saludable

http://www.montsevallory.com @montsevallory

Jordina Casademunt
Dietista, nutricionista i psiconeumóloga especializada en nutricio oncológica, clínica i de l'esport

https://www.jordinacasademunt.com/ca @jordinacasademunt

Elaboració

  1. Tritureu els cigrons amb la resta d’ingredients fins que en quedi un paté granulós i de consistència cremosa.

Per a la resentació

  1. Col·loqueu les torradetes d’espelta sobre una safata i cobriu-les amb una cullerada d’hummus.
  2. Guarniu-les amb ratlladura fina de llimona i fulles de ruca.

Els apunts culinaris de la Montse Vallory

El cigró ha de quedar ben tou. No hi afegiu la sal fins que estiguin ben cuits. L’alga kombu afegida a la cocció estova la pell dels cigrons i, alhora, aporta minerals. Conserveu els cigrons coberts amb el líquid de cocció. Si feu servir cigrons en conserva, trieu els ecològics que només contenen aigua i sal marina.

L’hummus o paté de cigrons i sèsam és ideal per a esmorzars d’estiu i per a festes, ja que es pot tenir preparat a la nevera fins a l’hora de servir-lo. Conserveu sempre el llegum cuit en fred per evitar que fermenti.

Els apunts energètics

Aquest és un plat nutritiu i reforçant adequat per a qualsevol època de l’any. A l’estiu proporciona una proteïna no calorífica d’alta qualitat per la combinació del llegum amb l’espelta.

Els apunts nutricionals de la Jordina Casademunt

Aquesta crema de cigrons i sèsam, tradicional a l’Orient Mitjà, resulta un entrant de gran qualitat proteica. Tot i que són ingredients vegetals, la combinació de cigró, sèsam i torrades d’espelta (cereal) aconsegueix una proteïna completa amb tots els aminoàcids essencials d’alt valor biològic.

Els cigrons contenen més ferro que altres llegums i són una bona font de greixos insaturats. La seva riquesa en fibra soluble ajuda, d’una banda, a afavorir un bon trànsit intestinal, però en alguns casos pot produir incòmodes flatulències. En el cas de no digerir-los bé, la cocció amb l’alga kombu ajuda que es tolerin millor. Són bons per a l’estómac, el cor i també per al pàncrees en casos de diabetis.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat