Verat fumat

Plat principal  |  Albert Adrià

L'Albert Adrià ens proposa una bona manera d'iniciar-nos en el món dels fumats a través d'aquesta recepta. Gràcies al verat, que és un peix blau petit carregat d'àcids grassos essencials omega-3 i que no conté tant de mercuri.

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Baixa,Mitjana
  • Temps:
    1 hora + 30 minuts

Ingredients

Per al verat fumat

  • 5 verats de 500 g/unitat
  • 100 g de sal marina
  • 160 g de sarment
  • 1000 g d’aigua mineral
  • 10 g d’oli d’oliva

Altres

  • 50 g d’oli d’oliva verge extra
  • 1 g de sal grossa de Guérande
  • 10 unitats de paper parafinat de celler 1900

Dieta

  • Omnívora
Albert Adrià

Albert Adrià
Cuiner i reposter espanyol, germà i company de Ferran Adrià al restaurant El Bulli

elbarri.com @albert.adria.acosta
 

Verat fumat

Plat principal  |  Albert Adrià

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Baixa,Mitjana
  • Temps:
    1 hora + 30 minuts

L'Albert Adrià ens proposa una bona manera d'iniciar-nos en el món dels fumats a través d'aquesta recepta. Gràcies al verat, que és un peix blau petit carregat d'àcids grassos essencials omega-3 i que no conté tant de mercuri.


Ingredients

Per al verat fumat

  • 5 verats de 500 g/unitat
  • 100 g de sal marina
  • 160 g de sarment
  • 1000 g d'aigua mineral
  • 10 g d'oli d'oliva

Altres

  • 50 g d'oli d'oliva verge extra
  • 1 g de sal grossa de Guérande
  • 10 unitats de paper parafinat de celler 1900

Elaboració

  1. Filetegeu els verats amb l'ajuda d'un ganivet.
  2. Col·loqueu els filets de verat nets en aigua mineral amb gel, durant 20 minuts.
  3. Desespineu els filets de verat i traieu-ne la pell.
  4. Cobriu el fons d'una safata amb sal, disposeu els filets de verat damunt de la sal i acabeu de cobrir els filets amb la resta de sal.
  5. Deixeu curar durant 45 minuts.
  6. Netegeu amb aigua amb gel els filets de verat per treure la sal.
  7. Disposeu els filets en una safata amb forats i pinteu amb oli d'oliva.
  8. Poseu sarment al forn Josper, agafeu el sarment i deixeu cremar bé, tanqueu el forn i deixeu que s'apagui el foc del sarment.
  9. Poseu la reixeta amb els verats al Josper i deixeu fumar durant 5 minuts.
  10. Transcorregut aquest temps, traieu la reixeta del forn amb els verats i guardeu els filets de verat fumat en un recipient.

Acabat i presentació

  1. Traieu els extrems de cada filet de verat.
  2. Talleu en 8 trossos els filets de verat, de 5 mm.
  3. Poseu en una safata de fusta un paper parafinat.
  4. Damunt de cada paper, disposeu els 8 trossos de verat en dues files regulars, amb la pell cap amunt.
  5. Poseu damunt de cada tros de verat una mica de sal grossa.
  6. Amaniu amb un raig d'oli d'oliva verge extra.

Albert Adrià
Cuiner i reposter espanyol, germà i company de Ferran Adrià al restaurant El Bulli

www.elbarri.com @albert.adria.acosta

Elaboració

  1. Filetegeu els verats amb l’ajuda d’un ganivet.
  2. Col·loqueu els filets de verat nets en aigua mineral amb gel, durant 20 minuts.
  3. Desespineu els filets de verat i traieu-ne la pell.
  4. Cobriu el fons d’una safata amb sal, disposeu els filets de verat damunt de la sal i acabeu de cobrir els filets amb la resta de sal.
  5. Deixeu curar durant 45 minuts.
  6. Netegeu amb aigua amb gel els filets de verat per treure la sal.
  7. Disposeu els filets en una safata amb forats i pinteu amb oli d’oliva.
  8. Poseu sarment al forn Josper, agafeu el sarment i deixeu cremar bé, tanqueu el forn i deixeu que s’apagui el foc del sarment.
  9. Poseu la reixeta amb els verats al Josper i deixeu fumar durant 5 minuts.
  10. Transcorregut aquest temps, traieu la reixeta del forn amb els verats i guardeu els filets de verat fumat en un recipient.

Acabat i presentació

  1. Traieu els extrems de cada filet de verat.
  2. Talleu en 8 trossos els filets de verat, de 5 mm.
  3. Poseu en una safata de fusta un paper parafinat.
  4. Damunt de cada paper, disposeu els 8 trossos de verat en dues files regulars, amb la pell cap amunt.
  5. Poseu damunt de cada tros de verat una mica de sal grossa.
  6. Amaniu amb un raig d’oli d’oliva verge extra.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat