Etselquemenges celebra 9 anys d’història rellançant la seva comunitat amb un disseny més nou i actual per millorar les prestacions que fins ara ja tenien els socis. La cirereta és etsTV, l’única plataforma d’aquestes característiques en català i s’hi poden veure els principals comunicadors i experts en alimentació, com Xevi Verdaguer, Marc Vergés, Carla Zaplana, Neus Elcacho o Juan Llorca.

Des que va néixer, la revista digital sempre ha ofert contingut gratuït cada dia amb una clara voluntat pedagògica entorn de l’alimentació saludable i ecològica i la salut integrativa, amb receptes, reportatges i, en els darrers anys, cursos digitals per cuidar la salut.

Paral·lelament, sempre hi ha hagut l’àrea de socis, que va començar amb les mítiques receptes de la cuinera Montse Vallory. Ella ens va ensenyar a cuinar l’arròs integral, a preparar croquetes de mill i a cuinar les verdures de manera deliciosa, sempre acompanyades amb els apunts nutricionals de la nutricionista Jordina Casademunt.

L’àrea de socis s’ha anat engreixant de contingut durant aquests 9 anys amb reportatges en profunditat i amb rigor científic, xerrades presencials, menús per a patologies i descomptes exclusius per a tots els cursos virtuals, La Consulta Nutricional d’Etselquemenges i tots els materials i activitats que genera la revista.

Núria Coll, directora de la revista digital, agraeix el paper dels socis des del primer dia: “Etselquemenges té 9 anys d’història i és un miracle que han fet possible els socis, perquè no rebem cap subvenció, la qual cosa ens dona llibertat brutal perquè no tenim cap pressió política.” “Gràcies a la gent que forma part de la Comunitat Etselquemenges des dels inicis i que ens compra cursos en línia avui som 28 persones treballant-hi”, afegeix Coll.

etsTV, la nova plataforma de conferències d’alimentació

Arriba el Netflix de l’alimentació saludable amb més de 36 hores de vídeo amb 25 ponents de referència en el món d’alimentació i salut integrativa.

La plataforma s’estrena amb les 10 conferències del Cómo Como Festival 2019, que s’afegeixen al catàleg d’etsTV. Algunes de les conferències són: “Les noves claus de l’intestí” de Xevi Verdaguer; “A mi quina alimentació em va bé? Seignalet, ceto o paleo”, de Marc Vergés; “La dieta cetobiótica”, d’Arantxa Areta; “Crea fermentaciones saludables para tu sistema digestivo”, de Nerea Zorokiain; “Los beneficios del entrenamineto de la mujer”, de Sergio Espinar, o “Prou pollastres a taula”, de Míriam Tirado.

La plataforma etsTV té categories diferents perquè sigui més fàcil poder localitzar les xerrades. A banda de la categoria Como Talks, que agrupa totes les conferències mencionades del Cómo Como Festival 2019, també hi ha:

  • Dieta: xerrades sobres diferents estils d’alimentació com la paleo, detox-raw, mites sobre alimentació, per què no aconseguim aprimar-nos i la gran reflexió sobre per què les dietes restrictives no serveixen per sempre.
  • Microbiota: gràcies a les tres conferències del gran expert en microbiota del nostre país, Xevi Verdaguer, descobrireu els últims estudis sobre aquest camp, en estudi constant.
  • Patologies: conferències sobre restrenyiment, colesterol, alimentació pel dolor crònic i migranyes, salut emocional o salut hormonal femenina, entre d’altres.
  • Benestar: hi trobareu conferències que relacionen l’alimentació i els hàbits de vida amb l’insomni, la menopausa, l’esport, els més petits de la casa i una de molt interessant i divertida que desmunta els grans mites i collonades sobre l’alimentació.
  • Planificació de menús: el maldecap de moltes famílies a l’hora d’elaborar menús saludables amb aliments d’estiu i amb aliments d’hivern pot tenir els dies comptats.

Fins ara, les conferències es podien comprar unitàriament, però a partir d’ara només les podran veure els membres de la comunitat, mentre en formin part. “Les conferències són molt potents, d’aquestes per agafar llapis i paper per prendre notes i repassar-les. Els membres de la comunitat les podran mirar tantes vegades com vulguin per pair-les lentament”, ens explica Coll.

comunitat

Altres prestacions de la comunitat

Menús per a patologies: menús per als set dies de la setmana, descarregables i enfocats a més de 20 patologies diferents; anèmia, artritis, celiaquia, diabetis tipus 3, infertilitat, insomni, menopausa, ansietat i estrès, colesterol alt, colon irritable, histaminosi, intolerància a la fructosa i la lactosa, insomni, osteoporosi, fibromiàlgia o gastritis, entre d’altres.

350 receptes dividides en categories: amb la nova comunitat, les receptes estan endreçades per categories (vegetarianes, veganes, paleo, crudiveganes i ceto). I amb consells molt útils! A banda de Montse Vallory tenim receptes d’altres xefs i bloguers com Cristina Arroyo, David Gasol, Lucia Gómez, creadora de “Cocinando el cambio”, o Gina Estapé, de “Myhealthybites”. També hi ha un conjunt de receptes úniques del xef Pep Nogué i Xevi Verdaguer pensades especialment per ajudar a tractar diferents patologies, com per exemple frenar l’excés d’estrògens, els fogots de la menopausa o l’angoixa i la depressió.

Articles en profunditat: dos cops a l’any publiquem dues revistes en paper amb articles inèdits, escrits amb profunditat i rigor científic i sense publicitat.

Xerrades: com a novetat, Etselquemenges oferirà 4 masterclass en línia gratuïtes i participatives a l’any per arribar a totes les persones de la comunitat. Aquestes sessions virtuals se sumen a les 4 xerrades presencials que es feien fins ara.

Sortejos i descomptes a botigues: els membres de la comunitat descobreixen productes nous amb els sortejos setmanals i poden aprofitar els descomptes en establiments especialitzats que els proporciona el simple fet de ser de la nostra comunitat.

Descomptes en cursos virtuals: passant de la teoria a la pràctica. Oferim més de 13 cursos digitals dedicats a la cuina saludable, la salut natural i el benestar. I un 20% de descompte en tots. Pareu atenció perquè aviat tindrem novetats!

Descomptes a La Consulta Nutricional Etselquemenges: per canviar d’hàbits, tractar alguna patologia, perdre pes, planificar menús vegetarians i vegans sense dèficits, o acompanyar famílies en el camí a la maternitat i l’alimentació infantil.

Ja som més de 3.000 membres. Uneix-t'hi!

Lluca Rullan
Lluca Rullan

Periodista i dietista integrativa

  @llucarullan   @llucarullan_dietista