Aquest 2020, el sector de l’alimentació saludable arrenca amb energia. La força dels missatges vinculats a l’emergència climàtica ha ajudat a despertar consciències. El sector de l’alimentació ecològica es reinventa cada dia i les empreses emergents com Foods for Tomorrow o Freshly Cosmetics ja tenen facturacions espectaculars i ajuden a crear un mercat nou de consumidors novells que aprenen a triar un altre tipus de productes.

bossa eco zero waste

El comerç al detall especialitzat està també molt atent als moviments del gran consum, i ja hi ha agents que diversifiquen el negoci amb marca pròpia i botigues que cada vegada dediquen més espai al menjar ecològic i al producte fresc.

Aquest mes d’abril, se celebra Alimentària 2020, on podrem veure les grans tendències del sector ecològic i saludable.

Novetats 2020

De moment us avancem algunes de les novetats que enguany trobareu a les botigues sobre alimentació i complementació.

Tal com ens avança Sophie Pagnon, directora de producte del departament de desenvolupament de negoci i producte dels supermercats Veritas, aquest any:

  • Hi haurà més postres vegetals refrigerats.
  • Trobarem més embalatges compostables i reutilitzables.
  • Veurem més gelats vegetals.
  • Es faran més productes “sense-sense” (ni tan sols traces).
  • Creixerà l’oferta de productes amb poc sucre.
  • Hi haurà menys processament tèrmic.
  • Veurem més productes fermentats.
  • El coco i la cúrcuma continuaran forts.
  • Arribaran els productes de colors, amb bases de verdures i llegums.
  • Trobarem aliments enriquits amb “proteïnes”.
  • Creixeran els formats per emportar, de compra per impuls.
  • Es faran còpies de productes convencionals (com galetes industrials d’èxit).
  • L’oferta de menjar “a punt per menjar” serà més gran.

En el camp de la complementació, el responsable comercial de Suravitasan, Juanma Prieto, que treballa en el sector dels complements des de fa més de vint anys, explica que, tenint en compte la situació actual del mercat canadenc, probablement creixeran els complements fermentats i, en general, els productes buscaran cuidar encara més la biodisponibilitat.

Segons Josep Casas, CEO de Naturitas, l’herbolari en línia líder de casa nostra, el component natural del qual es parlarà més aquest 2020 és el CBD, cada vegada més present en productes naturals i en el mercat en general. En els últims cinc anys, hem vist com creixia la investigació d’aquest component fins ara estigmatitzat, però amb grans beneficis. El CBD o cannabidiol és el compost no psicotròpic del cànnabis; a més, és el més terapèutic i amb més projecció medicinal. Se li atribueixen propietats antiinflamatòries, analgèsiques o relaxants, entre d’altres.

Núria Coll
Núria Coll

Directora d'Etselquemenges.cat, Soycomocomo.es, la Consulta nutricional d'Etselquemenges.
Creadora del Cómo Como Festival

  @nurcoll   @nuriacoll