Actualment el te és la segona beguda més consumida al món després de l’aigua, i podem trobar més de tres mil varietats diferents d’aquesta planta arreu del planeta. A part del te, les herbes remeieres més consumides en tisana (infusió) a l’Estat Espanyol són la camamilla, la menta poliol, la til·la i la valeriana.

Quan anem a bars i restaurants, sovint són les úniques opcions que ens ofereixen. S’esmercen a tenir una carta de vins i cafès àmplia i, en canvi, s’obliden de les infusions. Els més avançats potser tenen rooibos o te verd i vermell, però hi ha molt camí per fer encara.

El poder de les infusions

 

La pregunta és:

“Si tots demanem camamilla, til·la o valeriana, és que aquí estem massa nerviosos i dormim malament o que ens falta tenir més cultura del potencial de les plantes?

Descobreix el beneficis de les infusions més enllà de la camamil·la, la til·la o la valeriana

Les herbes més eficaces per pal·liar les afeccions més comunes, com la dispèpsia (digestions difícils), no són només la camamilla i la menta poliol, n’hi ha de millors. I la til·la no és la millor infusió que podem prendre per relaxar-nos ni adormir-nos. Us en presentem unes quantes més:

infusions_cat

Com s’han de consumir les plantes medicinals?

No heu d’oblidar que:

  • Per segons què, és bo crear fórmules que barregin dues o tres herbes i així aprofitar propietats diferents.
  • S’aconsellen màxim tres tasses al dia, i la dosi per tassa és d’una cullereta rasa.
  • Hi ha herbes i espècies que poden fer que les infusions tinguin un gust més bo: és el cas de la regalèssia, la menta, l’estèvia, la canyella i la vainilla.
  • Si us mediqueu de manera regular, esteu embarassades o alletant, cal que pregunteu al metge o dietista si podeu prendre certes plantes, perquè n’hi ha que tenen contraindicacions.

Podeu trobar cases d’infusions ecològiques que tenen combinacions amb molt bon gust, com és el cas de Sonnentor –una marca que la Montse Vallory recomana a tothom, i que costa de trobar fora de la botiga Obbio– i de Yogi Tea –famosa casa que combina tes i espècies, amb, així doncs, encara més beneficis.

Neus Elcacho

Dietista integrativa i coach nutricional

  @NeusElcacho   @healthy_neuselcacho
Neus Elcacho

Demana cita amb la Neus Elcacho a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic