La voluntat pedagògica d’Etselquemenges ha trobat aquests dies el fil conductor per ser més a prop de la gent a partir de la campanya “Confinats sense processats”. La revista digital de referència del món de l’alimentació saludable està oferint materials gratuïts i, amb l’etiqueta #ConfinatsSenseProcessats recull les fotografies dels plats saludables que els lectors pengen diàriament a Instagram.

Confiants receptes

#ConfinatsSenseProcessats

La pedagogia alimentària, desaprendre mals hàbits i incorporar-ne de nous que ens permetin gaudir d’un estat de salut autèntic, és el gran objectiu d’Etselquemenges, una revista digital de salut, cuina natural i alimentació ecològica que ofereix receptes, reportatges i cursos digitals per cuidar la salut.

Aquests dies, la revista digital està oferint molts continguts gratuïts a banda dels articles i reportatges que diàriament publica en obert. Des del web, els lectors tenen accés a un llibre electrònic gratuït de berenars fàcils i saníssims, un menú setmanal per augmentar el sistema immunitari, consells per organitzar els àpats durant el confinament i també per no malbaratar menjar i invertir bé els diners en la cistella de la compra, ara que moltes persones hauran de mirar de gastar menys pel futur incert que ens espera.

El web també ofereix materials gratuïts, com ara un menú per augmentar el sistema immunitari o el llibre electrònic “Berenars sans”, 20 receptes altament saludables per a petits i grans.

A més, aquests dies, els professors dels cursos digitals d’Etselquemenges fan emissions en directe a través d’Instagram per donar consells de salut i ensenyar a cuinar de manera saludable. I una bona part dels cursos s’ofereixen amb un descompte del 20% mitjançant un codi promocional.

Els alumnes d’un dels cursos en línia de més èxit del moment, “Del sopar al tàper”, disposen d’un sistema de suport continuat amb María Llamas per resoldre tots els dubtes culinaris que tinguin a l’hora de fer les receptes del curs i, a més, han rebut de regal directament el curs “Sopars d’estiu fàcils i sans”.

“Aquests dies hem volgut fer un esforç perquè la gent tingui encara més informació per poder fer una alimentació saludable. És un moment importantíssim per aconseguir-ho, ja que no fem àpats fora de casa i hem de ser “el menjador” de les criatures per dinar i per sopar, diu Núria Coll,  directora d’Etselquemenges i Soycomocomo, la versió en castellà. “A més, és un coneixement que ens valdrà ara, i per sempre més”, afirma Coll.

Aquests dies de confinament són molt oportuns per formar-se en alimentació saludable, adquirir hàbits nous que ens permetin ajustar la despesa en alimentació i, sobretot, entendre que l’alimentació és clau per prevenir malalties i reforçar el sistema immunitari.

 Cursos digitals perquè “els aliments siguin la nostra medicina”

Etselquemenges té un catàleg actual de 13 cursos i, en tres anys, n’ha arribat a oferir una trentena, que ja han cursat més de 12.500 alumnes diferents.

Dels cursos que actualment es poden fer, n’hi ha per a tots els nivells. El més bàsic és “Alimentació healthy per a principiants”, amb les bases per introduir-se en el món de l’alimentació saludable. No cal tenir coneixements previs, ja que tots els cursos estan pensats per a no professionals i són una proposta d’oci excel·lent que uneix gastronomia i salut.

Per passar de la teoria a la pràctica, l’equip de nutricionistes i dietistes d’Etselquemenges ha dissenyat una gran varietat de cursos en línia per a tots els gustos i de totes les temàtiques:

Per una banda, hi ha cursos de cuina saludable amb un enfocament especial que els fa únics i diferents de la resta d’oferta que es pot trobar. Per exemple, el curs “Del sopar al tàper” ensenya a cuinar sopars fàcils i a transformar-los en un dinar per l’endemà, sempre amb aliments de temporada; “Cuina sana amb robot” o “Dolços sans amb robot” són dos cursos innovadors per cuinar plats i postres saludables amb la Thermomix, i també n’hi ha d’específics, com “I love verdura”, per aconseguir que les verdures siguin la base de l’alimentació amb propostes atractives i delicioses, o “Cuina fàcil autoimmune”, una joia per poder seguir el famós protocol AIP, que millora malalties autoimmunes com l’hipotiroïdisme, l’artritis reumatoide o la fibromiàlgia.

Per una altra banda, el web ofereix cursos de salut enfocats a patologies comunes i que poden millorar moltíssim seguint unes pautes alimentàries concretes. A banda dels continguts teòrics contenen menús específics i receptes per poder portar el coneixement a la pràctica. És el cas de cursos com “Stop restrenyiment”, “Combatre les càndides”, “Alimenta la teva fertilitat” o “Tractar els ovaris poliquístics”.

A més de l’oferta de formació digital permanent, també té cursos que es fan en unes dates determinades, com “Perd pes i guanya salut”, el curs amb més èxit d’Etselquemenges. Tant és així que la professora de la formació, Pilar Rodrigáñez, i Etselquemenges van publicar un llibre amb el mateix nom l’any passat.

Altres títols estel·lars són “Repte AIP”, que fa possible seguir en comunitat el protocol autoimmune durant 30 dies, o “Antiaging cel·lular”, que s’està impartint actualment i que vol ensenyar a envellir bé. Ben aviat, Etselquemenges llançarà un curs nou, un repte per deixar el gluten en 21 dies.

Les inscripcions  es fan a través de la pàgina web: https://etselquemenges.cat/cursos-online

Recursos addicionals