La xef en cap d’Etselquemenges ofereix una nova edició del curs de cuina natural en què els participants aprendran els pilars del criteri naturista i la dietètica oriental.

curs valloryLlet de vaca cada dia, iogurts després de dinar o sopar, salses amb crema de llet i formatge, carn a la majoria dels àpats, embotits, brioixeria industrial per esmorzar i berenar, farines i sucres refinats, fregits, refregits, congelats i precuinats… La dieta occidental actual, la que ens ha fet créixer a la majoria i amb la qual ens hem acostumat a conviure, segueix imperant als restaurants, a les escoles, als supermercats, a la publicitat i en les creences de moltes persones. Però és precisament aquesta la que també provoca malalties i xacres de tot tipus, ens fa sentir poc vitals, ens carrega de toxines i ens fa envellir més ràpidament.

La pedagodia alimentària, desaprendre aquests mals hàbits i incorporar-ne de nous que ens permetin gaudir d’un veritable estat de salut, és el gran objectiu d’Etselquemenges. Conscients que, per aconseguir-ho, no n’hi ha prou amb la teoria, l’Ets organitza periòdicament cursos pràctics de cuina natural que ajuden a aplicar la teoria saludable a l’alimentació diària.

Alimentar-se de manera saludable vol dir saber aplicar els set criteris a l’hora de triar els aliments, cuinar amb mètodes de cocció poc agressius i materials de cuina adequats, saber crear polaritat al plat combinant sabors, colors i textures i aprendre a equilibrar un menú de manera que resulti tan satisfactori com sigui possible.

Si teniu ganes d’aprendre’n, podeu fer-ho de primera mà amb una professora de luxe: Montse Vallory, xef graduada al Natural Gourmet Institute de Nova York, impartirà una altra edició del curs bàsic de cuina natural, organitzat en nou sessions de tres hores a l’aula de cuina de Biospace a Barcelona.

Durant les classes, que seran de cuina demostrativa en grups reduïts de màxim tretze alumnes, s’elaboraran receptes principalment vegetarianes amb aliments integrals i ecològics, com ara:

Vallory aprofitarà la classe demostrativa per explicar les tècniques culinàries i les propietats dels aliments que es cuinaran segons el criteri naturista i la dietètica oriental. Les receptes són principalment vegetarianes, sense lactis ni sucre refinat, tot i que algunes poden incloure peix (també hi ha l’opció vegetariana i vegana).

Horaris i dates primavera 2014

  1. Grup dimarts (4 març-27 maig): 16.30-19.30h
  2. Grup dimecres (5 març-28 maig): 10.00-13.00h

Preu: 450 €   (inclou dinar i sopar, receptari i dossier apunts)

  • 15% descompte: inscripcions fetes un mes abans que comenci el curs.
  • 10% descompte per a socis d’Etselquemenges.

Fes-te soci de l’Ets abans d’inscriure’t al curs!

Lloc:  Aula de Cuina de  BioSpace, València 186, Barcelona

Com arribar-hi: http://www.bioespacio.com

Informació i inscripció

Explica’ns la teva activitat

Si organitzeu fires, mercats, tallers, cursos, seminaris, xerrades o qualsevol activitat vinculada amb el món bio i saludable, poseu-vos en contacte amb nosaltres i l’afegirem a l’agenda que publiquem cada divendres. Promocioneu-vos i ajudeu-nos a ser presents a totes les comarques! Escriviu-nos a mcosta@etselquemenges.cat

Marta Costa
Marta Costa

Periodista i Postgrau en Comunicació Alimentària.

  @marta_coor