Plat principal | Montse Vallory, Jordina Casademunt
Una amanida tèbia rica en calci i amb un gran poder remineralitzant gràcies a la salsa d'ume.
La pasta d’ume és més convenient per a salses i cremes que no pas la pruna sencera, ja que no té ni pinyol ni pell. Si heu d’evitar la sal, cal que recordeu que l’ume és un fermentat salat i que en conté força. És un aliment considerat medicament per totes les propietats que té –vegeu l’article de la secció “El rebost”, però, consumida en forma de salsa deliciosa, fugim del concepte “saludable” per gaudir simplement d’una polaritat de sabors que sorprèn qualsevol que la tasti.
La salsa admet varietat d’olis: amb oli d’oliva queda com la tradicional oli-sal-vinagre, amb oli de sèsam resulta delicada i més agredolça.
Podeu fer-ne més quantitat i guardar-la a la nevera per condimentar altres plats amb enciam o verdura verda, pasta, llegums, tofu a la planxa o peix al vapor.
Una amanida molt digestiva. El fonoll presenta una gran quantitat de beneficis nutricionals: és una font excel·lent de fibra, àcid fòlic, vitamina B3 i provitamina A; també hi destaca el potassi –fonamental per a un sistema nerviós correcte–, el calci, el fòsfor i el magnesi. A més, té un efecte digestiu molt interessant.
Una amanida que destaca pel seu contingut en calci, provinent tant del fonoll com del bròquil.
Si a més l’acompanyem amb aquesta salsa remineralitzant, assegurarem que tots els nutrients són absorbits i assimilats correctament.