FoodCoop neix amb la iniciativa de fomentar un consum conscient i sostenible i ho fa a través un model cooperatiu i participatiu. Però això què vol dir?

Un supermercat d’aquesta mena és un supermercat sense ànim de lucre que té com a objectiu principal generar un impacte social positiu. En aquest tipus d’iniciatives, els consumidors són alhora socis i, en alguns casos, copropietaris. Gràcies a aquest sistema i de la seva contribució és possible abaratir costos i limitar el preu dels productes. Per aconseguir-ho, els socis-consumidors fan una aportació econòmica inicial i dediquen 3 hores mensuals a treballar en diferents tasques de supermercat.

Com que és una proposta que, aposta per la proximitat, la transparència, la reducció de la generació de residus, la inclusió i la igualtat, la gran majoria dels productes que comercialitzen són agroecològics, de proximitat (ecològics amb certificat o sense), amb ús limitat d’envasos i on es paga un preu just als productors. En definitiva, un supermercat que us donarà beneficis mentre ajudeu el planeta i les persones que hi treballen.

A més, com que és un model que procura cobrir totes les necessitats de compra dels socis, ofereix una gamma diversa i completa de productes que van des de l’alimentació, fins a la higiene, la cosmètica o la neteja de la llar.

En poques paraules, un supermercat de qualitat, amb aliments saludables i sostenibles i, el millor de tot, a un preu just.

Voleu participar en el projecte?

Si voleu invertir-hi, feu-ho amb cap. En invertir en FoodCoop, contribuïu a un projecte pioner que vol transformar el model de consum a la ciutat.

Com hem explicat, FoodCoop és un projecte pioner a Barcelona i que ha tingut èxit en altres ciutats i països. La intenció és que aixequi persianes el mes de novembre de 2021 al barri de l’Esquerra de l’Eixample. Però, com que es tracta d’un projecte sense ànim de lucre i gestionat pels socis, cal fer participacions per poder dur-lo a terme. Per això, s’han llançat 250 títols participatius amb un valor de 500 euros cadascun. El millor? Adquirir un títol participatiu representa una inversió segura i transformadora de l’economia i de la ciutat.

Aquests títols participatius fan referència a un préstec a llarg termini als fons propis d’una cooperativa per tal de desenvolupar o ampliar un projecte. Aquest préstec inicial implica un retorn al cap de cinc anys i una remuneració anual d’un 1,50% com a mínim.

Podeu adquirir títols participatius fins al 16 de juliol de 2021. Per a més informació, podeu entrar a foodcoopbcn.cat/titolsparticipatius

Glenn Cots

Dietista i divulgadora de nutrició i receptes saludables a glenncots.com

    @glenncots
Glenn Cots

Demana cita amb la Glenn Cots a La Consulta
936 338 063 Correu electrònic