Pensem en un tros de pizza, uns nachos o un pastís de xocolata i som molt conscients de l’efecte que poden generar en la nostra salut: pujada de pes, pics d’insulina, baixada d’energia posterior i un llarg etcètera. No obstant això, poca gent és conscient de l’efecte de les begudes en la salut.

Els sucs, els refrescos ensucrats (i els que es fan dir “zero”, però que són plens d’edulcorants), l’alcohol o qualsevol líquid que ens passi pel cap que no sigui aigua. Ens els bevem sense gaire consciència i desconeixem que els seus efectes poden arribar a ser fins i tot pitjors que els dels aliments que abans hem citat. De fet, molta gent es fustiga per menjar-se un dia un tros de pizza, però continua bevent cada dia refrescos o sucs sense ser conscient de l’efecte que això provoca.

Ara que arriba l’estiu, és important que ens assegurem de mantenir una bona hidratació. Durant aquesta època de l’any és més fàcil suar i sentir set sovint (el cos ens avisa que necessita més líquids) i, si no anem amb compte i no ens mantenim prou hidratats, poden aparèixer símptomes com mals de cap, baixa capacitat de concentració, esgotament o baix rendiment físic, entre d’altres.

El problema és que algunes persones consideren que beure aigua és molt avorrit i, en canvi, la substitueixen per les begudes de què parlàvem abans. Però sabíeu que més enllà de l’aigua hi ha una alternativa deliciosa i refrescant? L’aigua de coco.

L’aigua de coco és el líquid que es troba de manera natural a dins dels cocos joves (en madurar, aquesta part es va tornant cada vegada més sòlida i fibrosa fins a generar el que coneixem com la “carn” de coco). Tenen un sabor característic que pot variar segons l’espècie, maduresa del coco o lloc d’origen.

Beneficis de l’aigua de coco

L’aigua de coco té molts beneficis, com, per exemple, els següents:

  • És una beguda molt refrescant, ja que conté força aigua.
  • No té sucres afegits (només inclou els de l’aliment en si) i és baixa en greixos.
  • Conté diferents electròlits, entre els quals destaquen el potassi i el sodi (tots dos imprescindibles per assegurar la contractibilitat del múscul esquelètic, el manteniment de l’equilibri electrolític i l’excitabilitat del sistema nerviós), encara que també conté magnesi, fòsfor i calci.
  • És ideal per a esportistes, ja que conté força sodi i potassi, que ajuden a la reposició electrolítica durant i després de l’exercici.
  • És apta per a persones veganes i vegetarianes i no conté gluten ni lactosa.

Com podem triar una bona aigua de coco?

La millor opció seria beure aigua de coco acabada d’extreure del fruit, però sabem que és complicat aconseguir cocos frescos al nostre país, així que haurem de consumir la beguda envasada. Això sí, a l’hora de triar-la haurem de tenir en compte que:

  • No contingui sucres afegits. El coco ja té sucres de manera natural.
  • Que no contingui additius. En algunes begudes de coco s’hi posen conservants o colorants. Cap dels dos és necessari, així que val més evitar-los.
  • Que sigui ecològica per garantir la màxima qualitat del producte final.