El te i el cafè són begudes amb moltes propietats nutricionals. Entre altres substàncies beneficioses, destaquen els antioxidants, amb capacitat per protegir l’organisme de radicals lliures que provoquen envelliment cel·lular i malalties. El cafè, a més, ha demostrat que redueix el risc d’alguns tipus de càncer, diabetis tipus II i problemes hepàtics.

infusions per combatre el fred

Aquestes begudes, però, també tenen substàncies excitants, o més concretament, inhibidores del cansament: la teïna i la cafeïna. I, el que a moltes persones els serveix per activar-se, a d’altres els pot alterar el ritme circadià o fins i tot causar-los nerviosisme.

La millor alternativa al cafè i al te és una infusió

Moltes persones no saben quina diferència hi ha entre un te i una infusió. El te és, de fet, una mena d’infusió, elaborada amb les fulles seques de la planta del te, la Camellia sinensis, que conté molts fitoquímics, entre els quals hi ha substàncies estimulants, com la cafeïna, la teobromina i la teofil·lina. Es tracta, juntament amb el cafè, de la beguda més consumida després de l’aigua. Principalment durant els períodes de fred.

Quan parlem d’infusions, fem referència a les que s’elaboren amb plantes diferents del te. De fet, hi ha una infinitat d’opcions, tantes com plantes i combinacions entre si. Aquesta variabilitat es tradueix en possibilitats des del punt de vista de l’aroma i el sabor, i també, des del punt de vista terapèutic. Diferents infusions tindran efectes medicinals diversos.

Diferents aromes i beneficis medicinals

Així, a més d’escalfar l’organisme des de dins, prenent infusions ens podem beneficiar d’efectes terapèutics concrets: tranquil·litzar-nos, reduir gasos, equilibrar sistema immunitari, suavitzar cordes vocals i un llarguíssim etcètera. Tot això, sense risc de passar una mala nit o de sentir-nos amb més nerviosisme.

A més, les plantes actuen de forma sinèrgica; això vol dir que, quan es combinen, els efectes resulten més potents que preses per separat.

La marca britànica Cupper, té una amplíssima gamma d’opcions, elaborades a partir d’ingredients de producció ecològica, és a dir, que mantenen intactes les propietats i no porten pesticides ni altres disruptors endocrins. És, a més, la primera marca de te de comerç just del món que no fa servir plàstics.

Entre altres opcions, trobem, per exemple, Ginger Supreme, que combina llimona i gingebre, ideal per combatre el fred des de dins, o Keep Calm, amb camamilla i canyella, especial per aconseguir una calma reparadora, entre altres fórmules; totes perfectes per a una experiència plaent i medicinal.

Respectuosa amb qui la produeix i amb el medi ambient

Hi ha altres aspectes que avui en dia no podem ignorar a l’hora de triar un producte: les condicions d’elaboració que el producte suposa tant per al planeta com per a qui el produeix.

Cupper és un exemple d’empresa que vetlla per aquests valors. D’una banda, elabora tes i infusions sota el principi de comerç just, és a dir, pagant un preu just i estable que dona suport a més de 114.000 productors i a les seves famílies perquè tinguin accés a educació i atenció mèdica. D’altra banda, les bosses que es fan servir estan fetes amb fibres de cel·lulosa vegetal i, a més, no trobem plàstic en l’embalatge.

Cuideu-vos a vosaltres i al planeta consumint tes i infusions Cupper i gaudiu de tots els beneficis que proporcionen.