Les verdures són un dels millors aliments que podem prendre. Tenen moltes vitamines i minerals, antioxidants, fibres i molts altres beneficis. Però no sempre casen amb tots els plats que cuinem, o sí?

Segurament preparar-vos un entrepà d’espàrrecs, carxofes i carabassó sona força estrany i potser d’entrada no és el que us ve més de gust. Probablement no deveu saber com cuinar les verdures perquè encaixin amb el pa i fins i tot pot ser molt complicat clavar-hi una mossegada sense que caigui la meitat del contingut pels costats.

Per sort, cada vegada hi ha més consciència sobre la importància d’incloure aquestes meravelles de la terra en la nostra alimentació de forma cada vegada més còmoda i senzilla. Una opció magnífica són els preparats de verdures saltades. Ens faciliten la tasca de prendre verdures fins i tot en plats que requereixen poca elaboració, com podria ser un entrepà.

Això sí, és molt important que ens fixem en els ingredients que porten, ja que és fàcil que hi hagi additius innecessaris, fècules, olis refinats o altres de poc recomanables. El que hem de prioritzar és que el primer aliment de la llista d’ingredients sigui algun vegetal i que tingui un percentatge elevat de verdures. Si algun dels primers ingredients és el sucre, oli refinat o fècules, probablement aquest producte no és el més adequat.

Si encara no us heu recuperat de la sorpresa i no enteneu com poden encaixar els vegetals als esmorzars, entrepans i torrades, per exemple, us deixem algunes receptes perquè us inspireu.

3 idees d’entrepans amb vegetals

1-Sandvitx de mozzarella, saltat de pebrots, alvocat i ruca

Ingredients:

Recepta:

  1. Torreu lleugerament el pa en una graella lleugerament greixada amb oli d’oliva verge extra. Torreu la part de fora i prou.
  2. Elimineu el líquid de la mozzarella i talleu-la a rodanxes.
  3. Traieu el pinyol i la pell de l’alvocat i talleu-lo a rodanxes fines.
  4. Unteu el pa amb el saltat de pebrots, afegiu-hi talls de mozzarella, d’alvocat i la ruca fresca. A punt!

2-Ciabatta amb Portobello, feta i saltat de verdures veggie verd

Ingredients:

Recepta:

  1. Talleu els bolets Portobello a tires o “filets”.
  2. Escalfeu un rajolí d’oli d’oliva en una paella. Quan estigui calent, afegiu-hi els xampinyons i apugeu el foc a màxima potència. Saleu-los i cuineu-los 4-5 minuts o fins que les vores s’hagin daurat. Tombeu-los i cuineu-los 4 minuts més. Reserveu-les.
  3. Talleu les llesques de pa per la meitat, poseu-hi el saltat de verdures, els bolets Portobello i el formatge feta esmicolat per sobre. Bon profit!

3-Entrepà vegetal clàssic

Ingredients:

  • Pa integral
  • Hummus
  • Espinacs
  • Fulles d’alfàbrega fresca
  • Oli d’oliva
  • Verdures al forn al gust (albergínia, pebrots, ceba…)

Recepta:

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC. Poseu les verdures en una safata de forn i barregeu-les amb oli d’oliva i sal. Cuineu-les fins que estiguin tendres, uns 25 minuts aproximadament. Reserveu-les.
  2. Torreu lleugerament el pa i unteu-lo amb hummus.
  3. Poseu-hi per sobre una capa d’espinacs i cobriu-los amb les verdures rostides.
  4. Finalment decoreu-ho amb alfàbrega i un rajolí d’oli d’oliva. A punt!

Si teniu ganes de tastar més preparats de verdures de qualitat, Bocadelia ha tret dues noves gammes basades en vegetals, sense cap mena d’additiu i totalment naturals, opcions ideals per introduir verdures en l’alimentació de la manera més senzilla i ràpida possible. Amb molts antioxidants, fibra, vitamina C, propietats antibacterianes i una aportació i ajuda extra per al fetge.