Exclusivament obtingut a través de l’alimentació, el magnesi és un mineral essencial i dels més abundants gairebé en totes les cèl·lules de l’organisme.

Les avellanes són riques en magnesi

En els últims temps, n’hem sentit a parlar molt i també de quines propietats té i quins beneficis ens aporta. Recordem-ho:

 • contribueix a fer que el sistema nerviós funcioni de manera correcta
 • contribueix a mantenir una bona salut cardíaca
 • estimula una funció mental activa
 • ajuda a mantenir una bona salut òssia i dental, ja que activa la producció de calci
 • contribueix a reduir la fatiga i el cansament reforçant articulacions i tendons i relaxant els músculs
 • redueix rampes i tensions
 • és indispensable per sintetitzar i metabolitzar la vitamina D
 • contribueix a fer que el metabolisme energètic funcioni correctament
 • manté l’equilibri electrolític de l’organisme juntament amb altres minerals

Les fonts alimentàries riques en magnesi que tenim són les llavors de gira-sol o de sèsam (torrades o moltes, per millorar-ne l’absorció), fruita seca com les avellanes, cereals integrals com l’arròs i verdures de fulla verda com els espinacs, entre d’altres.

Hi pot haver dèficit a conseqüència d’un consum elevat de productes cultivats amb adobs químics, alcoholisme, vòmits freqüents, diarrees, mala absorció intestinal, insuficiència renal crònica, diabetis mellitus, diüresi excessiva causada per medicaments diürètics o ingesta elevada de sucre refinat, per exemple. Per tant, aquest dèficit pot provocar la pèrdua de control muscular –amb rampes i espasmes–, irritabilitat o nerviosisme, entre d’altres.

Actualment és complicat cobrir les quantitats diàries recomanades (400mg/dia per a homes i 310 mg/dia per a dones) només amb l’alimentació. I més encara si parlem de persones que practiquen activitat física moderada, intensa o molt intensa, derivada de la seva professió o per una pràctica esportiva determinada.

Citrat de magnesi de RAAB VitalfoodDavant la possibilitat de plantejar-nos recórrer a un complement alimentari, hem de saber que hi ha diverses formulacions i que l’organisme les absorbeix i assimila de manera diferent. Al mercat actual hi ha un ventall molt ampli, però hem pensat que us pot ajudar saber que la presentació en forma de citrat de magnesi és una de les més biodisponibles.

La nostra recomanació és que trieu una firma de confiança, com Raab Vitalfood, marca vegana, ecològica amb productes d’una qualitat excel·lent i que ens ofereix magnesi citrat en pols, la forma 100% orgànica d’aquest nutrient.

La dosi recomanada és dissoldre una mesura del dosificador en un got d’aigua sense gas tres vegades al dia.

Per tant, si us manca energia, noteu cansament i rigidesa muscular (contractures), us costa descansar, practiqueu una activitat física intensa o simplement voleu augmentar el rendiment físic i mental, tenir una bona salut òssia, regular l’estrès i la tensió, un complement de magnesi pot ser una bona opció!

5 claus per
descobrir si toleres
bé el gluten

Et regalem la GUIA GRATUÏTA + RECEPTA per aprendre :

 • Quines proves cal fer per descartar la celiaquia.
 • Entendre quines alteracions hi ha més enllà de la celiaquia, com ara la intolerància al gluten i l’al·lèrgia al blat.
 • Una recepta deliciosa de pa mediterrani sense gluten.
Accepto la política de privacitat