“Tritor…què?”, en diran alguns en sentir-ho per primer cop. Però, d’aquest cereal saludable amb nom de superheroi ja n’hem parlat i estem descobrint, poc a poc, les seves avantatges.

El Tritordeum deu el seu nom a la fusió llatina del seu pare, el blat dur (Triticum), i la seva mare, l’ordi (Hordeum). D’aquest creuament natural (una pràctica aplicada des dels inicis de l’agricultura) n’ha sortit un nou cereal no modificat transgènicament que sorprèn per la seva alta digestibilitat, el seu agradable sabor, color i textura i la seva versatilitat a la cuina.

Si encara no l’has provat, et donem unes bones raons per incorporar-lo a la cistella de la compra i a la teva dieta:

  1. Per salut

Té més fibra, luteïna i àcid oleic que el blat convencional. Altament digestiu, és apte per a persones que pateixen sensibilitat al gluten no celíaca. Més info.

  1. Per proximitat i sostenibilitat

Cultivat tant en ecològic com en convencional, aposta per la producció local a casa nostra i té una cadena de valor respectuosa amb tots els agents de principi a fi. Més info.

  1. Per innovació i seguretat

Un dels punts forts d’aquest nou cereal és la seva traçabilitat: la seva cadena de valor permet conèixer la procedència de cada lot de gra des de la seva recol·lecció al camp i fins que arriba a les mans del consumidor, generant així una cadena virtuosa de proximitat. Més info

  1. Per sabor

Tritordeum us conquerirà pel seu color groc-or intens, el seu sabor suau i dolç, amb lleugeres notes de fruita seca, la seva olor amb un pronunciat aroma torrat i la seva molla ferma, resistent i suau. Més info.

  1. Per disponibilitat

Es pot trobar a més de 300 establiments a Espanya, com ara forns artesans, restaurants i supermercats – com Veritas-, que ja l’han incorporat per elaborar els seus productes (pa, pasta, brioxeria, etc.). Més info.

  1. Per versatilitat

El Tritordeum és òptim per elaborar pa, brioxeria, cereals per esmorzar, galetes, barretes de cereals o pasta, pizza i fins i tot cervesa, entre d’altres. Més info.

Més info a: www.masqueuncereal.com