Alguns dies la planificació se va en orris i donaríem el que fos per tenir alguna cosa saludable a mà per esmorzar sense recórrer a res que ens trenqui l’equilibri.

Galetes veganes

Foto: Ainoa Cuberos

Després de diverses proves –ara que experimento i aprenc més sobre cuina vegana–, he aconseguit fer aquestes galetes tan saludables, sense ou ni lactis, sense farines refinades ni gluten i sense sucre ni edulcorants; una recepta infal·lible fins i tot per als que no han posat mai un peu a la cuina, ja que tot el que solc crear és també per a les persones que es volen cuidar, però que no saben per on començar. Seguiu llegint i veureu que fàcil que és fer aquestes galetes veganes, nutritives i saciants.

Aquestes galetes són una gran opció d’esmorzar per a tota la família o per quan ens falta temps. Prepareu-ne unes quantes per emportar i esmorzeu sabent que obteniu energia alhora que us nodriu de manera sana.

A més, també són ideals com a snack de mitja tarda quan tenim ganes de picar dolç. És una molt bona alternativa per tenir a l’oficina i gaudir-ne amb un te.

Estan fetes amb farina d’ametlles (feta a base d’ametlles pelades triturades), que és molt saludable i nutritiva. Com que conté molts greixos saludables, és una bona font d’energia, a més de vitamina B2, magnesi i coure. Conté força fibra i, a més, no té gluten, per la qual cosa és apta per a celíacs i diabètics.

Acabades de fer estan increïblement bones, però us recomano que, un cop refredades, les poseu a la nevera abans de tornar a tastar-les.

Animeu-vos a preparar-les i expliqueu què us han semblat. Només per l’entranyable olor que surt del forn a mitja cocció ja haurà valgut la pena.

Galetes veganes

Foto: Ainoa Cuberos

La recepta: Galetes veganes

  • 4 tasses de farina d’ametlles (480 g)
  • 1 mica de sal
  • 2 ous de chía (2 cullerades rases de chía amb 5 cullerades d’aigua) *
  • 6 c.s. rases d’oli de coco (si està sòlid, escalfeu-lo una mica fins que quedi líquid)
  • 8 c.s. de caramel de dàtil **
  • 4 c.s. d’essència de vainilla
  • 4 c.s. de tahina
  • 1 c.p. llevat
  • 1/2 tassa de trossets de xocolata negra (90 g)

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.
  2. Amb una espàtula (o cullera), barregeu bé tots els ingredients en un bol, afegint-hi els trossets de xocolata al final.
  3. Formeu les galetes agafant una mica de massa amb una cullera i modelant-les amb les mans.
  4. Poseu-les en una safata de forn amb paper d’enfornar o estovalles de silicona.
  5. Coeu al forn durant uns 30-35 minuts o fins que la base estigui daurada.
  6. Traieu-les del forn i deixeu que es refredin. Guardeu-les en un recipient hermètic i conserveu-les a la nevera per tenir-les a punt en qualsevol moment.

Notes:

* Preparació de l’ou vegà de chía: en un bol petit, barregeu una cullerada de chía amb dues i mitja d’aigua i deixeu reposar 10 minuts. Passat aquest temps, la barreja queda més viscosa, que és l’efecte que aporta l’ou per poder unir ingredients en una recepta.

** Preparació del caramel de dàtil: poseu uns 10 dàtils en remull durant 30 minuts (per facilitar la feina a la batedora). Tritureu-los amb mitja tassa d’aigua. Guardeu el resultat en un pot hermètic i conserveu-lo a la nevera per tenir-lo a punt per endolcir de manera natural les postres que vulgueu (granola, iogurt, pastissos, farciments…).

Ainoa Cuberos      
Coach de salut i nutrició holística i creadora d’Ainoa Quinoa. Podeu veure totes les seves receptes saludables i trucs de nutrició al seu compte d’Instagram @ainoaquinoa

banner