Fer iogurt a casa pot resultar més fàcil del que sembla i molt més saludable. Per a l’esmorzar d’avui he preparat a casa un iogurt amb llet de coco, probiòtics i una mica de paciència.
Com a acompanyament, no hi ha res millor que una mica de fruita al forn especiada, ideal per a la tardor. Trieu les fruites que us agradin més d’aquesta temporada, com les varietats tardorenques de pomes, peres o raïm. També hi podeu afegir carbassa, si us hi atreviu!
La recepta: Iogurt de coco amb fruita al forn
Ingredients per al iogurt de coco
- 1 llauna llet de coco
- 2 càpsules de probiòtics (jo faig servir Acidophilus +40)
- 1 c.p. d’extracte de vainilla
Ingredients per a la fruita al forn
- 2 pomes
- 1 pera
- Raïm
- Gerds liofilitzats (opcional)
- 1 c.p. de canyella
- 1/2 c.p. de gingebre
- Un rajolí d’OOVE i un altre de suc de llimona
Granola casolana o llavors per acompanyar
Preparació:
- Deixeu la llauna de llet de coco fora de la nevera des del dia abans. Agiteu-la abans d’obrir-la i aboqueu-ne el contingut en un bol.
- Buideu les càpsules de probiòtics i, molt important, barregeu-ho fent servir una cullera de fusta o de plàstic, no de metall, ja que podria reaccionar negativament amb els probiòtics. Quan tot estigui ben integrat, tanqueu el pot i tapeu-lo bé.
- Emboliqueu el pot amb un drap de cuina i deixeu-lo en un lloc fosc i càlid durant com a mínim 12 hores. Com més temps estigui en repòs, més consistència agafarà.
Preparació de la fruita:
- Preescalfeu el forn a 200 ºC.
- Renteu bé tota la fruita (menys els gerds), talleu-la i col·loqueu-la en un bol. Afegiu-hi la canyella, gingebre i el rajolí d’OOVE i suc de llimona. Barregeu-ho bé.
- Aboqueu la fruita sobre una safata per a forn folrada amb paper pergamí. Enforneu-la durant 20 minuts. Traieu la safata i afegiu-hi els gerds.
- Serviu el iogurt en un bol, afegiu-hi una mica de llavors o granola i després la fruita rostida.
Beatriz Moliz (@beatrizmoliz), cofundadora de @thegreenfuelacademy