Fer iogurt a casa pot resultar més fàcil del que sembla i molt més saludable. Per a l’esmorzar d’avui he preparat a casa un iogurt amb llet de coco, probiòtics i una mica de paciència.

Com a acompanyament, no hi ha res millor que una mica de fruita al forn especiada, ideal per a la tardor. Trieu les fruites que us agradin més d’aquesta temporada, com les varietats tardorenques de pomes, peres o raïm. També hi podeu afegir carbassa, si us hi atreviu!

Iogurt de coco amb fruita al forn

La recepta: Iogurt de coco amb fruita al forn

Ingredients per al iogurt de coco

  • 1 llauna llet de coco
  • 2 càpsules de probiòtics (jo faig servir Acidophilus +40)
  • 1 c.p. d’extracte de vainilla

Ingredients per a la fruita al forn 

  • 2 pomes
  • 1 pera
  • Raïm
  • Gerds liofilitzats (opcional)
  • 1 c.p. de canyella
  • 1/2 c.p. de gingebre
  • Un rajolí d’OOVE i un altre de suc de llimona

Granola casolana o llavors per acompanyar

Preparació:

  1. Deixeu la llauna de llet de coco fora de la nevera des del dia abans. Agiteu-la abans d’obrir-la i aboqueu-ne el contingut en un bol.
  2. Buideu les càpsules de probiòtics i, molt important, barregeu-ho fent servir una cullera de fusta o de plàstic, no de metall, ja que podria reaccionar negativament amb els probiòtics. Quan tot estigui ben integrat, tanqueu el pot i tapeu-lo bé.
  3. Emboliqueu el pot amb un drap de cuina i deixeu-lo en un lloc fosc i càlid durant com a mínim 12 hores. Com més temps estigui en repòs, més consistència agafarà.

Iogurt de coco amb fruita al forn

Preparació de la fruita:

  1. Preescalfeu el forn a 200 ºC.
  2. Renteu bé tota la fruita (menys els gerds), talleu-la i col·loqueu-la en un bol. Afegiu-hi la canyella, gingebre i el rajolí d’OOVE i suc de llimona. Barregeu-ho bé.
  3. Aboqueu la fruita sobre una safata per a forn folrada amb paper pergamí. Enforneu-la durant 20 minuts. Traieu la safata i afegiu-hi els gerds.
  4. Serviu el iogurt en un bol, afegiu-hi una mica de llavors o granola i després la fruita rostida.

Beatriz Moliz (@beatrizmoliz), cofundadora de @thegreenfuelacademy