Les llavors de xia tenen força omega-3, però l’absorbim molt millor si abans les triturem. Per això, fer-ne iogurt és la millor manera per absorbir els nutrients característics d’aquestes llavors: omega-3, proteïnes, calci i ferro.

Iogurt de xia i mueslo proteic

Si les deixem amb aigua o beguda vegetal i prou, la  fibra de les llavors fa que agafin una textura gelatinosa, i això ajudarà a regular el trànsit intestinal i a disminuir la càrrega glucèmica dels aliments. Si triturem aquesta massa amb més beguda vegetal, fruita al gust o feu el que us proposo en aquesta recepta, a part de regular el trànsit intestinal, absorbirem l’omega-3 tan característic d’aquestes llavors.

Per altra banda, el musli està fet principalment de flocs de soja i de xufa, ingredients molt rics en proteïnes i que proporcionen entre 17,5 g de proteïnes cada 100 g de musli. També porta anacards, llavors de xia, ametlles trossejades i llavors de gira-sol, amb vitamines del grup B, minerals com ferro i magnesi, i també greixos saludables, que ens saciaran i ens faran aguantar millor fins a l’àpat següent. A més, l’ingredient estrella és el nabiu liofilitzat, que hi dona un toc dolç, antioxidants i vitamines, igual que la poma seca trossejada.

Aquesta mescla és perfecta si voleu començar el dia amb una dosi extra de proteïnes, greixos saludables, carbohidrats d’absorció lenta, vitamines antioxidants i minerals essencials, mentre gaudiu d’un esmorzar deliciós.

Iogurt de xia de muesli proteic

La recepta: Iogurt casolà de xia amb musli proteic

Per a una persona

  • 3 c. s. de llavors de xia blanques de Foodspring
  • 2 c. s. de musli proteic de Foodspring
  • 1 tassa de beguda vegetal al gust (arròs, coco, ametlla…)
  • Guarniments al gust: Xocolata +85% de cacau, xips de coco…

Procediment

  1. Per fer el púding de xia, incorporeu en un recipient 3 c. s. de llavors de xia blanques de Foodspring i ½ got de beguda vegetal al gust. En aquest cas, n’he fet servir d’arròs i coco sense sucres afegits per afegir-hi dolçor de manera natural. Barregeu-ho bé uns quants cops durant 5 minuts fins que es formi una mescla gelatinosa.
  2. Poseu aquesta mescla en un processador d’aliments amb ½ got de beguda vegetal i una peça de fruita al gust. Queda molt bé 1 plàtan, 1 préssec, 1 pera o qualsevol fruita.
  3. Bateu-ho bé i aboqueu la mescla en un bol. Afegiu-hi 3 o 4 cullerades del musli proteic de Foodspring i decoreu-ho al gust amb baies de goji de Foodspring, xocolata de més del 85% de cacau o xips de coco, per exemple.

Mireia Galtés
Mireia Galtés

Dietista-Nutricionista i bloguer a Lemon's secrets

    @lemonssecrets
banner