Els Elliot’s Pancakes ja són famosos a casa i en fem cada cap de setmana. Només porten ous, plàtans i flocs de civada, bàsicament. Com que sé que també us encanten, he preparat una versió més especial amb cacau cru en pols i maduixes dins de la crep americana.

pancakes cacau i maduixes

Foto i recepta: Being Biotiful

Com que porta cacau cru en pols, he modificat una mica la recepta original perquè quedin igual d’esponjoses i saboroses, ja que el cacau, en rebosteria, absorbeix molt de líquid. Unes creps saludables, sense farines refinades ni sucres afegits.

El truc per afegir les maduixes a les creps americanes és tallar-les a rodanxes fines i incorporar-les quan apareguin bombolletes, no abans; si no la crep pot quedar una mica crua per dins. Ideals per esmorzar, com a snack o berenar. Aviso que volen!

Serviu-les amb iogurt grec, xarop de dàtil i més maduixes.

Recepta: Pancakes amb cacau i maduixes

Per fer les creps rodones faig servir un mesurador, concretament el d’1/3 de tassa (80 ml).

Temps de preparació 12 minuts
Per a unes 12-15 creps americanes

Ingredients:

  • 2 plàtans madurs
  • 2 ous bio
  • 1/4 de tassa (60 ml) de llet vegetal
  • 3/4 de tassa (80 g *) + 1 c.s. de flocs de civada
  • 1 c.p. de llevat
  • 1-2 c.s. de cacau cru en pols
  • 1 grapat de maduixes tallades a rodanxes

Preparació:

  1. Tritureu els ingredients de les creps en una batedora. Talleu les maduixes a rodanxes fines.
  2. Escalfeu una paella antiadherent amb una cullerada d’oli de coco.
  3. Quan estigui calenta aboqueu-hi 70 ml de massa; quan apareguin bombolletes, poseu 1-2 rodanxes, tombeu i cuineu 1 minut més. És important no afegir la maduixa abans d’hora, si no la crep quedarà crua. Cal esperar que apareguin les bombolletes!Abaixeu una mica el foc i repetiu fins que s’acabi la massa.
  4. Serviu amb xarop de dàtil o d’auró, iogurt i més maduixes!

 

Chloé Sucrée, creadora del blog i instagram Beingbiotiful