Per a les persones amants del dolç i les més llamineres, si hi ha xocolata, hi ha alegria. I si tot és saludable i sense remordiments, aquesta alegria es multiplica exponencialment.

Delicious Martha

Fotos i recepta: Delicious Martha

Esmorzar de superaliments

Aquest esmorzar està compost principalment per superaliments entre els quals destaca el cacau, que té molts admiradors. A diferència del que molta gent percep, és un aliment saludable; i, per descomptat, la xocolata que se’n deriva, sempre que tingui un percentatge alt en cacau, també ho serà.

El més important, això sí, és saber triar un cacau de bona qualitat, un que no hagi estat alcalinitzat, ni sotmès a procediments químics per rectificar-ne l’acidesa, amargor, o donar-li un color més fosc perquè transmeti sensació de puresa. Parlem del cacau pur, amarg i d’un to rosat, que és ple de flavonoides i propietats úniques.

I quins beneficis més té aquesta manera de començar el dia?

Aquesta recepta també porta llavors de xia, que hidratades o mòltes (que és com en podem assimilar els beneficis), ens aporten una gran quantitat de fibra, minerals, vitamines i àcids grassos. Les llavors de xia tenen potassi, calci, antioxidants, ferro i són font de proteïnes.

Un altre ingredient meravellós és la canyella, que ajuda a regular els nivells de glucosa, així com a reduir inflor i gasos.

Després hi ha els dàtils com a font de fibra, i la llet de coco que, a més de no contenir lactosa, és font d’energia pels seus àcids grassos i té propietats antibacterianes.

En conjunt, és un esmorzar complet, ric en nutrients i saciant per gaudir d’un dels millors moments del dia.

delicious martha

La recepta: Púding de xia amb xocolata

Per a 3 racions:

  • 35 g de llavors de xia
  • 80 g de xocolata 85% cacau
  • 1 c.s. de cacau en pols
  • 350 g de llet de coco en llauna
  • 1 c.p. de canyella mòlta
  • 35 g de dàtils remullats en aigua calenta
  • 1 pessic de sal
  • Quinoa inflada, per decorar

Caramel:

  • 80 g d’anacards crus
  • 50 g de dàtils Medjool sense pinyol
  • 30-40 ml d’aigua

Preparació:

  1. Hidrateu els dàtils sense pinyol durant 10 minuts en aigua bullent.
  2. Escorreu-los i poseu-los al got de la picadora elèctrica amb les llavors de xia, la canyella, la sal i la llet de coco. Tritureu-ho tot fins a obtenir una mescla homogènia.
  3. Paral·lelament foneu la xocolata al microones, a intervals de 30 segons fins que estigui completament fosa.
  4. Remeneu bé i incorporeu-la a la mescla anterior, sense deixar de remenar.
  5. Repartiu-la en 4 gotets.
  6. Per al caramel de dàtils, tritureu tots els ingredients a la picadora elèctrica fins a obtenir una textura suau.
  7. Guardeu els gotets a la nevera i abans de servir-los, decoreu-los amb una cullerada del caramel i una mica de quinoa inflada.

Marta Sanahuja, creadora del blog i instagram Delicious Martha