Sopar aviat i triar els ingredients adequats ajuda a aconseguir un son profund i regenerador, entre molts altres avantatges.
Els aliments rics en triptòfan són una opció excel·lent, com els ous i els pèsols, que a més, són fàcils de pair. Si els combinem amb una mica d’hidrats, n’assimilarem millor l’aminoàcid essencial.
Verdures dolces
Les verdures que, un cop cuinades, són més dolces també són una aposta encertada, ja que la dolçor natural ens relaxa, com també ho fan les llavors de rosella que, a més, aporten una gran quantitat de calci de molt bona assimilació, com el que conté el quefir de cabra.
Si a sobre hi afegim petites dosis d’algun aliment fermentat, ajudarem a digerir i absorbir millor tots els nutrients.
Totes aquestes premisses les trobem en la proposta que us faig aquest mes, un sopar fàcil de preparar que, a més, us farà gaudir d’allò més!
Recepta: Crep de pèsols amb verdures dolces i salsa de quefir
(1 persona)
Ingredients truita de pèsols:
- 2 ous eco
- 100 g de pèsols congelats
- 20 g de flocs de civada
- 1 grapat de fulles de coriandre
- 1 pessic de sal marina
- 1 pessic de pebre acabat de moldre
- Oli d’oliva
Ingredients verdures:
- 100 g de pastanaga tallada a dauets
- 100 g de carbassó tallat a dauets
- 80 g de ceba morada tallada a la juliana
- 1 manat d’espinacs trossejats
- 1 c.s. d’orenga
- 1 pessic de sal marina
- 1 pessic de pebre acabat de moldre
- Oli d’oliva
Ingredients salsa quefir:
- 3 c.s. de quefir de cabra
- 1 c.p. de vinagre de poma sense pasteuritzar
- 1 c.p. d’oli d’oliva
- 1 c.p. de llavors de rosella
- 1 pessic de sal marina
- 1 pessic de pebre acabat de moldre
- 1 grapat de fulles de coriandre picades
Preparació:
- En un cassó, poseu-hi aigua mineral amb un pessic de sal i feu que arrenqui el bull. Feu-hi bullir els pèsols durant 2 minuts. Coleu-los i reserveu els pèsols i l’aigua.
- En una paella una mica calenta salteu la ceba vermella amb un rajolí d’oli d’oliva, un pessic de sal a foc mitjà fins que es comenci a estovar. Afegiu-hi miques d’aigua de pèsols per evitar que s’enganxi.
- Afegiu-hi la pastanaga, salteu durant uns 2 minuts. Afegiu-hi el carbassó, un pessic de sal, pebre i l’orenga i salteu 2 minuts més. Afegiu-hi miques d’aigua de pèsols per evitar que s’enganxin les verdures.
- Afegiu-hi els espinacs i salteu durant 1 minut. Si ho necessiteu, afegiu-hi miques d’aigua de pèsols per evitar que s’enganxin. Apagueu el foc i reserveu-ho tot en un bol.
- Bateu els ingredients de la crep fins a aconseguir una textura fina. Afegiu-hi unes quantes fulles de coriandre picades i remeneu-ho.
- A la mateixa paella de les verdures, escalfeu un rajolí d’oli (sense que fumegi) i aboqueu-hi la massa. Amb l’ajuda d’una cullera repartiu-la per tota la paella. Coeu-la a foc mitjà-baix i tapat durant 2 minuts o fins que estigui ben cuita.
- Serviu la crep amb les verdures a sobre i la salsa de quefir, que es fa barrejant tots els ingredients en un bol.
Notes:
- Si no us agrada el coriandre, es pot canviar per julivert.
- Si sopeu tard, reduïu quantitats a la meitat.
- És important que no us atipeu gaire en l’últim àpat del dia.
