Afegir hortalisses dins de la massa de la crep és molt bona idea, tant per aprofitar aquelles verdures que fa dies que tenim a la nevera com per obtenir un plat encara més ric en antioxidants, vitamines i minerals.

La base de la crep verda pot ser tant de bròquil, de carbassó o d’espinacs. Els tres elements es caracteritzen per ser rics en fibra i en antioxidants; el bròquil aportarà vitamina C i calci al plat i els espinacs també hi afegiran vitamina A i clorofil·la.

ingredients creps

En fer la base amb ou aportem greixos saludables, ferro i vitamines del grup B, i quan ho mesclem amb farina de fajol ja estem incorporant la ració de proteïnes necessàries. Tota aquesta combinació fa que sigui un plat complet nutricionalment i perfecte per ser plat únic d’un sopar d’allò més lleuger, fàcil de digerir i ràpid de fer.

Creps verdes saltejades

La recepta: Creps verdes amb saltat d’hivern

Per a dues persones

Ingredients

  • ½ bròquil
  • 1 carxofa
  • 1 ceba
  • ½ carbassó o 1 grapat d’espinacs
  • 4 ous ecològics codi 0
  • 1 tros de formatge de cabra (opcional)
  • 4 c. s. de farina de fajol o d’espelta
  • Orenga
  • Oli d’oliva verge
  • Sal

Preparació:

  1. Peleu i talleu a trossos ben petits la ceba. Salteu-la amb oli d’oliva a foc mitjà. Traieu les primeres fulles de la carxofa, talleu-ne la part de dalt i aprofiteu la de baix, la del cor. Incorporeu-la a la paella.
  2. Netegeu i talleu el tronc del bròquil, guardeu-lo. Trossegeu els arbres del bròquil i incorporeu-los al saltat. Afegiu la sal i un vas d’aigua per agilitzar el procés. Deixeu-ho coure uns 10 minuts i afegiu orenga o altres espècies al gust.
  3. Procediu a fer la massa de les creps. Bateu 4 ous, ½ carbassó o 1 grapat d’espinacs, el tronc del bròquil, sal, pebre i orenga al gust. Incorporeu la farina de fajol i un tros gran de formatge de cabra perquè doni més gust. Torneu a batre fins que quedi una mescla uniforme sense grumolls.
  4. Retireu el saltat en un plat i comenceu a fer les creps a la mateixa paella. Incorporeu l’oli i escampeu-lo bé. Afegiu-hi 2-3 c. s. de la mescla i formeu un cercle amb una espàtula o amb la mateixa cullera. Deixeu 1-2 minuts que es faci i capgireu-la. Repetiu el procés amb tota la massa. Sortiran unes sis creps.
  5. Serviu la crep amb el saltat i afegiu-hi toppings al gust, com per exemple una mescla de llavors o formatge ratllat, i gaudiu del sopar fet en 15-20 minuts.

Mira el reels d’aquesta recepta al nostre instagram. Aquí tens l’enllaç!

Mireia Galtés
Mireia Galtés

Dietista-Nutricionista i bloguer a Lemon's secrets

    @lemonssecrets