El gaspatxo és la sopa de l’estiu per excel·lència, un recurs fàcil i sa per a aquests dies quan fa calor i el cos ens demana menjar fred.

Cada cuina té una recepta de gaspatxo, un toc propi que el fa especial, però si alguna cosa tenen en comú és que el gaspatxo és una manera deliciosa de menjar verdures i hortalisses. Aquesta versió amb remolatxa li dona un toc diferent que heu de tastar. Mireu el vídeo i animeu-vos a fer-lo!

Els ingredients del gaspatxo aporten fibra, vitamines i antioxidants, a més de greixos saludables provinents de l’oli d’oliva. Amb aquesta recepta, també ens beneficiem de les propietats de la remolatxa.

La remolatxa és una hortalissa de la qual podem aprofitar fulles i arrel. Aporta vitamines del grup B i minerals com el magnesi, fòsfor i calci. Conté fibra soluble i insoluble, que, entre altres beneficis, ajuda a millorar el trànsit intestinal i els nivells de colesterol, ja que regula l’absorció de certs nutrients. El color porpra tan intens que té és degut, en gran part, a les antocianines, uns antioxidants molt potents amb propietats terapèutiques per a la salut, amb efectes antitumorals, antiinflamatoris i antidiabètics.

D’altra banda, hi ha estudis que conclouen que la remolatxa pot reduir de manera significativa la pressió arterial, i millorar la salut en persones amb hipertensió.

Si voleu fer un àpat més complet, podeu afegir al gaspatxo llavors, alvocat, cibulet, i completar-lo amb proteïnes com ou dur o simplement llegums cuits. Deixeu volar la imaginació!

 

Florencia González

Estudiant de dietètica a l’IRPF Roger de Llúria. Especialitat en alimentació vegetariana i vegana. Visió integradora.

 

 

banner