Per fer la samfaina que porta de base, com que qualsevol verdura hi queda bé, aprofito verdures que m’han quedat per la nevera o que estan a punt de fer-se malbé; així faig una bona neteja de nevera. Segons l’època de l’any, vaig variant els ingredients que hi poso per sobre. Ara que és estiu, m’agrada amb cirerols, alvocat, ruca i una mica de formatge feta; a la tardor hi solc posar un saltat de bolets i espàrrecs de marge o carabassa rostida, que m’encanta. Podeu afegir-hi un toc especial de sabor amb espècies i herbes, i fins i tot una mica de picant.

L’ou m’agrada que quedi amb el rovell ben tou: abaixo una mica el foc, li poso una tapa i quan la clara està quallada, ho trec. Altres vegades el faig escalfat i el poso a sobre. El moment de trencar el rovell és tot un ritual de plaer!

A més de ser una autèntica delícia, aquesta paella és un plat molt complet i nutritiu: ple de vitamines, minerals i fibra de les verdures, la proteïna de l’ou i els greixos saludables de l’alvocat. Per arrodonir el plat, un trosset de pa per aportar hidrats i sucar en aquest rovell suculent.

Agafeu la mida de paella que necessiteu per a la vostra família i gaudiu d’aquest sopar meravellós!

La recepta

Ingredients per a 2 persones:

  • 1 ceba
  • 1/2 pebrot verd
  • 1/2 carbassó
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 cullerades de salsa de tomàquet
  • 2 ous
  • 1 alvocat
  • 1 grapat de cirerols
  • Una mica de formatge tipus feta
  • Una mica de ruca
  • Una mica d’oli d’oliva verge extra
  • Grills de llimona
  • Sal i pebre

Elaboració:

  1. Piqueu la ceba tendra i el pebrot. Salteu en una paella amb una mica d’oli d’oliva. Cal tenir en compte que la paella de cuinar serà la mateixa de servir el plat.
  2. Afegiu-hi els tomàquets ratllats i cuineu-los uns quants minuts.
  3. Talleu el carbassó a daus petits i poseu-los a la paella. Afegiu-hi la salsa de tomàquet (al gust), sal i pebre.
  4. Feu uns forats a la paella amb l’ajuda d’una cullera i trenqueu-hi un ou en cada un. Tapeu-ho i abaixeu a foc mitjà. Espereu fins que la clara dels ous estigui quallada i traieu la paella del foc.
  5. Talleu un alvocat a làmines i poseu-lo sobre la samfaina, repartiu uns quants cirerols, una mica de ruca, i esmicoleu-hi formatge feta per sobre.

Amb un rajolí de llimona aquesta paella “avo-eggs” us encantarà! Que en gaudiu!

I recordeu que tots els ingredients d’aquesta recepta els podreu comprar a Biospace, el súper d’alimentació ecològica d’alta qualitat de Barcelona, i també en línia!

 

Inés Basterra

@hoycomemossano / www.hoycomemossano.com