Per fer la base, hem fet servir el ghee, que no és més que mantega clarificada; és a dir, mantega a la qual li han retirat l’aigua, les proteïnes i els sucres i només s’hi ha deixat el greix.

Gràcies al mètode d’obtenció, té un gust semblant al de les nous, cosa que afavoreix organolèpticament el plat. És ric en greixos saturats i també conté omega-3, àcids grassos de cadena curta, vitamines liposolubles (A, E i K) i minerals com calci o fòsfor.

Quiche ceto salmó i formatge de cabra

Per altra banda, el salmó aporta proteïnes d’alt valor biològic (tots els aminoàcids essencials) i força omega-3, un tipus d’àcid gras que necessitem ingerir si volem que el sistema nerviós funcioni correctament.

Amb aquesta quantitat surt un plat únic, si l’acompanyeu d’amanida, per a quatre persones; si sou sis o vuit, us pot servir d’entrant.

Quice ceto salmó i formatge de cabra

La recepta: Quiche ceto de salmó i formatge de cabra

Ingredients:

Per a la base:

  • 250 g de farina d’ametlles
  • 40 g de ghee
  • 1 ou gros o 2 de petits
  • 1 c.p. de sal

Per al farciment:

  • 2 ous
  • 200 ml de llet de coco (llauna)
  • 10-15 espàrrecs
  • 150 g de salmó fresc
  • 100 g de formatge de cabra
  • Sal
  • Pebre blanc
  • 1/2 c.p. d’all en pols (opcional)

Elaboració:

  1. En un bol, poseu la farina d’ametlla, el ghee i els ous prèviament batuts i mescleu-ho tot fins a obtenir una massa homogènia.
  2. Doneu forma de bola a la barreja i deixeu-la reposar a la nevera una hora com a mínim.
  3. Passat aquest temps, preescalfeu el forn a 180 ºC i prepareu un motlle (desemmotllable o, si no ho és, folrat amb paper) d’uns 23 cm per repartir-hi la massa, sense oblidar els laterals. Intenteu que us quedi del mateix gruix en tota la superfície. Poseu-la al forn uns 15-20 minuts, fins que vegeu que comença a daurar-se.
  4. Paral·lelament, prepareu el farciment. Comenceu escaldant els espàrrecs: bulliu-los un minut i refredeu-los ràpidament. Llavors, en un bol bateu els ous amb la llet de coco, la sal, el pebre i l’all en pols. Un cop integrat, afegiu-hi el formatge esmicolat, el salmó a talls i els espàrrecs a trossets petits. Podeu reservar uns quants espàrrecs i formatge de cabra per decorar.
  5. Un cop la base està cuita, aboqueu-hi el farciment, decoreu-la i poseu-la al forn a 185 ºC durant 20-25 minuts. Els últims 5 minuts podeu posar el gratinador perquè s’acabi de daurar. Tingueu en compte que, quan la traieu del forn, encara estarà tendra per dins i que l’heu de deixar reposar 30 minuts perquè agafi cos.

Anna Casals
Anna Casals

Dietista formada en salut hormonal de la dona, embaràs i criança saludable

    @itscococate
banner