Quan faig una recepta intento sempre que estigui composta d’aliments que continguin els tres macronutrients necessaris per a una nutrició correcta: greixos, hidrats de carboni i proteïnes. Aquest ramen, per descomptat, també ho compleix.

Ingredients Ramen

Com a component especial i diferent veureu que, en comptes de fer el brou típic de ramen, està fet amb brou d’ossos. Aquest tipus de brou ens aporta moltíssim col·lagen, que és molt necessari, i n’obtenim beneficis com: millora de la salut òssia, alleugeriment del dolor de les articulacions, hidratació i elasticitat a la pell, punt de suport a la nostra barrera intestinal en casos de permeabilitat, manteniment de la nostra massa muscular, etc. Si no us he convençut amb això, us diré que, a més, el sabor és… IMPRESSIONANT!

Així que avui amb aquesta recepta us deixo un dos per un: brou d’ossos i ramen a la meva manera.

Ramen amb brou d'ossos

La recepta: Ramen extranutritiu

Ingredients i preparació del brou d’ossos:

  • 500 g d’ossos de vedella
  • 400 g d’ossos de porc
  • Sal al gust
  • 5 fulles de llorer
  • 2 l d’aigua

En aquesta recepta us sortirà bastant més brou del que necessitem per al ramen; el que seria perfecte és que aprofiteu aquest sobrant per fer-vos-en una tassa al dia i que gaudiu de tota la nutrició que us aportarà.

Jo ho vaig fer a l’olla lenta elèctrica en dotze hores a baixa potència, però si no en teniu, es pot fer perfectament en una olla normal prou gran. Hi fiquem tots els ingredients, la posem a foc mitjà-baix i la deixem tapada durant dotze hores. Un cop passi aquest temps, colem el nostre brou, apartem els 500 ml que necessitarem per al ramen i la resta ho guardarem en un envàs de vidre tapat a la nevera.

Ingredients del ramen per a 2 persones:

  • 500 ml de brou d’ossos
  • 2 ous
  • 200 g de cansalada (no filetejada, en tac complet)
  • 160 g de noodles de fajol i moniato (podeu utilitzar qualsevol mena de pasta, la diferència estarà en la seva duresa. Si és molt dura, com la de blat, haureu de deixar-la 2 minuts més del que posa a l’envàs i afegir bicarbonat a l’aigua mentre es cou perquè s’estovi millor)
  • 6 xiitakes frescos
  • Part verda d’1 ceba tendra trossejada fineta
  • Cibulet al gust trossejat finet
  • Miso blanc
  • Tamari
  • Sal

Preparació del ramen:

  1. Coem els ous durant 6 minuts i després els traiem en un bol ple d’aigua freda i gel (aquí rau l’èxit d’aconseguir un ou dur per fora, però amb un rovell molt cremós per dins). Un cop freds, els pelem amb molta cura i els reservem.
  2. En una paella a foc mitjà-alt segellem la cansalada per tots els costats fins que es quedi un exterior cruixent i lleugerament torrat, i reservem (no tireu l’oli que ha desprès la cansalada a la paella, l’utilitzarem).
  3. Per al macerat utilitzarem 3 c. s. de miso, 6 c. s. de tamari, aigua (la quantitat dependrà del recipient que utilitzem per macerar els ous i la cansalada, ja que ha de cobrir-ho tot) i sal. Introduïm els ous i la cansalada en aquest macerat i ho deixem reposar a la nevera com a mínim 2 hores.
  4. Amb l’oli que hem reservat de la cansalada a la paella farem els xiitakes, afegint 2 c. c. de tamari i una mica de sal. Un cop cuinats, reservem.
  5. Recuperem la cansalada de la nevera, la filetegem (no amb tires amples, sinó llargues) i passem els filets per la paella per les dues cares fins que quedin ben fets. Mentre fem aquest pas, farem els fideus.
  6. Posem aigua a escalfar amb sal i, quan arrenqui el bull, introduïm els nostres fideus de fajol i els deixem durant 3-4 minuts. Passat aquest temps, els colem i els deixem escórrer bé.
  7. Omplim l’olla, però aquesta vegada amb el brou d’ossos, 2 c. s. de miso i 4 c. s. de tamari, els fideus i sal a gust. Ho barregem tot bé perquè s’integri i ho deixem fins que ens agradi el punt de reducció (amb més o menys brou).
  8. Muntem el nostre ramen. Primer posem la barreja de brou amb els fideus i després per sobre la resta dels ingredients (cansalada, xiitakes, ceba, cibulet i els ous que s’estaven macerant a la nevera partits per la meitat).
  9. Serviu-lo amb les vostres llavors preferides, les meves per a aquest plat són les de sèsam. Quines llavors hi posaríeu, vosaltres?

Sonia Aparicio, creadora de Little Paleo

banner