Gaudeix d’un sopar molt nutritiu i ple de sabor amb aquesta sopa cremosa que es pot servir calenta o tèbia. Es tracta d’una recepta que es pot fer en família i formar part del batch cooking setmanal, ja que aguanta quatre dies a la nevera un cop preparada.

Recepta crema de tomàquets i llenties

Farem servir tomàquets rostits, una forma excel·lent de cuinar-los per beneficiar-nos del licopè que contenen, ja que el potencial antioxidant s’incrementa amb la calor. Quan es rosteixen, s’intensifica, a més, el sabor i dolçor que tenen.

Les llenties vermelles són un llegum fàcil de pair que es cuina en quinze minuts. Són ideals per a purés o sopes i per completar els plats amb una aportació de proteïnes d’origen vegetal. Les afegireu a totes les receptes de cullera!

Recepta crema de tomàquets i llenties

La recepta

Ingredients: per 3-4 racions

  • 1 tassa de llenties vermelles
  • 1 tassa i ½ de brou de verdures
  • 6 tomàquets
  • 1 tassa d’aigua
  • 1 grapat d’alfàbrega
  • Sal i pebre al gust
  • 8 tomàquets cirerol (per servir)
  • Quinoa cuita (per servir)
  • Iogurt de coco (opcional / per servir)

Preparació:

  1. Rostiu els tomàquets al forn, sencers i amb pell. Condimenteu amb sal i oli d’oliva verge extra i coeu al forn a 180 ºC durant 40 minuts, fins que quedin molt tendres.
  2. Poseu el brou de verdures, l’aigua, les llenties i els tomàquets rostits en una olla mitjana. Cuineu a foc mitjà-alt, perquè les llenties quedin tendres. Amb ajuda d’una espàtula, trossegeu el tomàquet perquè els sabors s’integrin. Afegiu-hi una mica de sal.
  3. Al cap de 15-20 minuts, les llenties ja estaran cuites. Tritureu la sopa amb una batedora de mà o una de got, juntament amb un grapat d’alfàbrega. Rectifiqueu de sal, si cal, i afegiu-hi pebre al gust. Hi podeu afegir més brou o aigua si voleu una consistència més líquida.
  4. Partiu per la meitat els cirerols i cuineu-los uns minuts a la planxa en una paella amb una mica d’oli d’oliva.
  5. Serviu la sopa cremosa tèbia o calenta, afegiu-hi el iogurt de coco (opcional), un parell de cullerades de quinoa cuita i quatre cirerols cuinats per cada plat.

I recordeu que tots els ingredients d’aquesta recepta els podreu comprar a Biospace, el súper d’alimentació ecològica d’alta qualitat de Barcelona, i també en línia!

Recepta crema de tomàquets i llenties

Amanda – The Green Fuel