La intolerància alimentària és un dèficit digestiu enzimàtic que provoca mala digestió, mala absorció (amb diarrea, pèrdua de nutrients, dèficit nutricional, augment de la permeabilitat intestinal, tendència a la irritació i a la inflamació del teixit.

El més freqüent és tenir un grau d’intolerància subclínic de detectar.

Des d’un punt de vista més integratiu, la intolerància depèn de la constitució de l’individu i d’una monotonia en la dieta (menjar sempre el mateix en gran quantitat i de manera prolongada en el temps).

Les causes més freqüents són el dèficit d’enzims digestius, permeabilitat intestinal i mala introducció dels aliments de la dieta del bebès.

Els símptomes són diarrea, gasos, mal de panxa i nàusees.

Causes principals

  • Dèficit d’enzims digestius.
  • Permeabilitat intestinal.
  • Mala introducció dels aliments en la dieta des de la infància.

Tractament

  • Retirada permanent o temporal de l’aliment que provoca la intolerància. Si és temporal, cal anar introduint l’aliment a petites dosis i observar els efectes.
  • Dieta saludable que reequilibri el terreny.