Intolerància alimentària

Inici  ›  Salut 5 de maig 2017 | Actualitzat el 12 de gener 2018

La intolerància alimentària és un dèficit digestiu enzimàtic que provoca mala digestió, mala absorció (amb diarrea, pèrdua de nutrients, dèficit nutricional, augment de la permeabilitat intestinal, tendència a la irritació i a la inflamació del teixit.

El més freqüent és tenir un grau d’intolerància subclínic de detectar.

Des d’un punt de vista més integratiu, la intolerància depèn de la constitució de l’individu i d’una monotonia en la dieta (menjar sempre el mateix en gran quantitat i de manera prolongada en el temps).

Les causes més freqüents són el dèficit d’enzims digestius, permeabilitat intestinal i mala introducció dels aliments de la dieta del bebès.

Els símptomes són diarrea, gasos, mal de panxa i nàusees.

Causes principals

  • Dèficit d’enzims digestius.
  • Permeabilitat intestinal.
  • Mala introducció dels aliments en la dieta des de la infància.

Tractament

  • Retirada permanent o temporal de l’aliment que provoca la intolerància. Si és temporal, cal anar introduint l’aliment a petites dosis i observar els efectes.
  • Dieta saludable que reequilibri el terreny.

Articles relacionats amb la patologia

PUBLICITAT

amunt