Al desembre ens interessa especialment consumir aliments rics en vitamines i minerals i, tot i que a l’hivern no hi ha gaire fruites, sí que és el moment de l’any en què destaquen els cítrics: llimones, mandarines, taronges i aranges són plens d’antioxidants i vitamina C, que ajuda a escurçar refredats i aporta moltes altres bondats.

Taronges, mandarines i llimones

En aquest últim mes de l’any s’instal·la el fred i, per això, hem d’optar per preparacions que escalfin l’organisme i ens reconfortin, com cremes, brous o guisats. Definitivament, els plats de cullera són els millors aliats per aconseguir un còctel saciant, nutritiu i que aporti força a l’organisme per resistir durant tota la jornada.

A continuació, us deixem una llista de les fruites i verdures que haurien de ser a taula al llarg d’aquest mes. El nostre territori és molt ampli i això fa que hi hagi petites variacions entre les zones més càlides i les més humides i costaneres. Triar aliments locals i de temporada és la millor manera d’apostar per la salut de l’organisme i la del planeta.

Aliments de temporada desembre