La gent no sol pensar en les possibilitats que els brous ens poden oferir. A més dels seus meravellosos beneficis i sabor deliciós, els brous poden tenir un recorregut molt més variat i original del que normalment acostumem a donar-li. És una llàstima que un aliment tan nutritiu, reconfortant i deliciós no s’utilitzi de manera més habitual (i no només a l’hivern).
Avui volem compartir amb vosaltres unes idees delicioses perquè els vostres brous es converteixin en els reis de moltes de les vostres preparacions.
Com podeu utilitzar el vostre caldo?
-
En guisats i estofats
Els guisats tradicionalment solen ser rics en nutrients. Però si volem aconseguir que quedin encara més gustosos i tinguin més beneficis, hi ha un petit truc que consisteix a substituir l’aigua de la cocció per un brou de qualitat. Això afavoreix que els ingredients quedin ben impregnats i que es barregin entre si per realçar-ne el sabor. A més, si heu utilitzat verdures en la preparació, sempre podeu triturar-les amb part de la salsa i servir un plat encara més potent i exquisit.
-
Convertiu el vostre brou en una deliciosa salsa
Sabíeu que és superfàcil preparar salsa a partir d’un brou? Només heu d’abocar-lo en una cassola i fer-lo bullir. Podeu afegir-hi espècies al gust.
Mentrestant, en un recipient petit, barregeu aigua freda amb l’espessidor que utilitzareu (arrowroot, kuzu o midó de blat de moro) fins que es dissolgui.
Aboqueu-ho a poc a poc sobre el brou i reduïu el foc a mig-baix. Aneu remenant fins que es faci més espès. Amaniu amb sal i pebre si ho veieu necessari. I quan tingui la textura que voleu, serviu-ho calent per acompanyar puré de patates, verdures estofades o algun tipus de carn (com gall dindi, mandonguilles, etc.). Ja veureu quina delícia.
-
Per potenciar el sabor de l’arròs o altres cereals
Tots sabem que per preparar paelles o risottos és normal utilitzar el brou de peix o algun brou de pollastre. Generalment, però, quan cuinem arròs com a acompanyant ho acostumem a fer amb aigua. Per què no aprofitar el brou de verdures, de pollastre o d’escudella per aconseguir un sabor més intens i convertir el vostre senzill acompanyament en un plat més deliciós? Segur que més d’un acaba repetint.
I podeu fer el mateix amb altres cereals com el blat sarraí, la quinoa, el mill, el cuscús… I no us oblideu de l’”arròs de coliflor“!
-
Per preparar porridge salat
Sí, ho heu llegit bé, porridge salat! La majoria de nosaltres coneix aquest plat que molta gent pren per esmorzar i que acostuma a anar acompanyat de beguda vegetal, fruita i alguna crema de fruita seca. És a dir, en coneixem la seva opció dolça. No obstant això, aquesta variant reconfortant i digestiva també es pot versionar per aconseguir un bon dinar o sopar. Simplement heu de substituir la beguda vegetal per brou vegetal o de pollastre (o el que més us vingui de gust) i acompanyar-ho amb verdures i ous cuits. Espectacular.
-
Afegiu-lo al vostre puré de patates
Feu servir el brou per substituir la llet o l’aigua del vostre puré de patates. Així aconseguireu un plat saborós i més saludable. I no us oblideu d’afegir una bona dosi de vegetals i proteïna de qualitat per convertir el vostre plat en un 10.
Els brous són deliciosos, i encara que és cert que no cal tenir uns grans dots culinaris per saber-ne fer, sí que requereixen paciència i llargues hores per aconseguir aquests sabors intensos i agradables.
Així que, si voleu gaudir d’aquestes preparacions -i estalviar-vos temps a la cuina-, una molt bona alternativa és comprar els brous prèviament cuinats. Si ho acabeu fent així, us recomanem que us fixeu en els ingredients, per assegurar-vos que no porten potenciadors de sabor (com el glutamat monosòdic) o altres ingredients poc saludables. I sempre que sigui possible, opteu per coccions que utilitzin ingredients ecològics.
A Amandín teniu una varietat de brous fantàstica. Hi trobareu, per exemple, brou de pollastre, brou de verdura, sopa de ceba o genmai miso. Tots ecològics, amb certificat sense gluten, baix contingut en greixos i algun d’ells vegà, alt en proteïnes o amb molta fibra.