Segurament vivim el moment més estrany de totes les nostres vides amb la pandèmia de la COVID-19. Quan va començar a la Xina ens quedava molt lluny i, fins i tot quan es va estendre al nord d’Itàlia, ens dèiem “això aquí no passarà”.

Millora l'estat d'ànim i l'insomni amb plantes adaptògenes

Encara que sembla que ja veiem la llum al final del túnel, el confinament ens ha afectat de manera personal, familiar, social, laboral i econòmica, entre d’altres. A poc a poc tornem a una nova normalitat, però amb restriccions i mesures de seguretat que també suposen un estrès.

Fa més tres mesos que vivim en un estat d’alerta contínua i això ens passa factura pel que fa a l’estrès o trastorns del son. De fet, els complements que tenen més demanda a les farmàcies o herbolaris són els relacionats amb l’estat d’ànim i l’insomni.

Ja tenim aquí l’estiu, un moment molt esperat, i aquest any se’ns presenta com un moment d’incertesa de si podrem viatjar, de cues per anar a la platja o prendre alguna cosa en una terrassa i sempre amb l’amenaça d’un possible rebot.

Ens hem d’adaptar a aquesta nova situació tan bé com sigui possible i vivint més que mai l’aquí i l’ara, perquè demà no sabem què passarà.

Adaptem-nos a la nova normalitat

Les plantes adaptògenes són molt eficaces per protegir-nos dels efectes nocius de l’estrès, ajudar-nos a reduir la fatiga física i mental i millorar l’estat d’ànim. En aquest article ja us explicàvem quines eren (rodiola, esquisandra, eleuterococ, ashwagandha o maral), com ens podien ajudar i les seves funcions principals.

És important tenir en compte que no serveix qualsevol adaptogen. La marca Cien por Cien Natural sempre treballa acuradament per oferir els millors complements alimentosos que treballen en sinergia.

La sinergia és molt més que la suma de les parts, i els complements de la línia Resiliens® estan formulats perquè u més u sigui molt més que dos.

Resiliens® fa referència al concepte resiliència, és a dir, la capacitat dels éssers humans per adaptar-se positivament a situacions adverses, i sortir-ne més enriquits i amb més força. Els adaptògens són molt útils en aquest cas perquè augmenten l’adaptabilitat, la resistència i la supervivència dels organismes vius a l’estrès i ens ajuden a potenciar la resiliència.

Concretament, volem destacar dos complements d’aquesta línia que en aquests moments ens poden ser molt útils:

-Resiliens® Equilibrio: ajuda l’organisme a gestionar millor l’estrès, a mantenir l’estabilitat emocional i el benestar físic i mental.

Concretament, té la capacitat de normalitzar el sistema natural del cos en els estadis d’activitat, descans i recuperació. Quan acumulem ansietat i estrès, és habitual que també es tradueixi en trastorns del son. Això passa perquè els nivells de cortisol continuen elevats quan arriba la nit, quan haurien de ser gairebé inexistents per poder relaxar-nos i adormir-nos. En canvi, quan ens despertem, necessitem estar descansats i recuperats per iniciar l’activitat diària.

Resiliens® Equilibrio es basa en la fórmula sinèrgica ADAPT-L, compost per una combinació d’extracte d’ashwagandha, camamilla alemanya, i una mescla d’esquisandra, rodiola i eleuterococ (ADAPT-232S), que potencia la sinergia de la mescla, juntament amb vitamina B5.

-Resiliens® Rodiola: és una ajuda per a estats de depressió lleu, rebaixa l’ansietat, millora l’estat d’ànim, manté la claredat mental i redueix la fatiga.

Resiliens® Rodiola és un complement alimentós que conté un extracte patentat de Rhodiola rosea SHR-5, reconegut internacionalment per la seva potència i puresa, resultat de trenta anys de recerca científica a Suècia.

El doctor Panossian, un dels investigadors més importants del món de plantes adaptògenes, en destaca la qualitat: “La rodiola conté 144 components, i cap d’aquestes substàncies són actives: actiu és el complex total; no obstant això hem d’estandarditzar el producte pels marcadors principals fitoquímics actius, per la qual cosa, a més d’estandarditzar aquests marcadors, diria que l’empremta digital completa és important, i és un gran desafiament reproduir aquesta qualitat en els productes”. I afegeix: “Per això els resultats que obtenim amb l’extracte de rodiola SHR-5 (el que hi ha a Resiliens® Rodiola) no poden ser automàticament extrapolats a qualsevol altre extracte de rodiola d’altres fabricants, per moltes raons. Hi ha molts factors que han participat en la composició: clima, terreny, cinètica, particular subespècie de rodiola que creix en una zona concreta del món, mètodes de processament, mètode d’emmagatzematge, tantes coses que tenen un impacte significatiu en la composició. Un producte que diguem que té la màxima activitat per rodiola, no serà igual, amb la mateixa composició, que un altre producte.”

En definitiva, les plantes adaptògenes són de gran ajuda per gestionar millor l’estrès, l’ansietat i la fatiga que acumulem, però és molt important tenir en compte la seva qualitat perquè siguin eficaces; com els de la línia Resiliens® de Cien por Cien Natural.