La tornada a l’escola aquest any es presenta amb una incertesa total sobre de quina manera es podrà gestionar arran de la pandèmia de la COVID-19. A banda de respectar totes les mesures higièniques i de distància social per evitar contagis, adults i infants també ens hem d’assegurar de mantenir uns bons hàbits tant pel que fa a l’alimentació com a l’estil de vida.

El canvi d’estació, a més, acostuma a venir acompanyat dels típics refredats o baixades de defenses. Per aquest motiu, més que mai és interessant conèixer els nutrients principals per mantenir les defenses de tota la família.

Tornada a l'escola amb les defenses a punt

Nutrients per mantenir defenses i controlar les infeccions

Vitamina C: És un gran suport durant els mesos d’hivern per ajudar a mantenir les defenses durant grips i refredats. S’ha demostrat que l’àcid ascòrbic participa a mantenir el sistema immunitari, ja que augmenta els limfòcits T. Un dèficit de vitamina C fa créixer la susceptibilitat de patir infeccions, sobretot del tracte respiratori superior.

Vitamina D: És molt interessant a l’hivern per la baixa exposició solar. Entre totes les funcions que té, destaca la protecció davant dels refredats de repetició i, en cas d’asma, ajuda a evitar complicacions. La forma més biodisponible és la vitamina D3.

Vitamina A: Un dèficit d’aquesta vitamina es relaciona amb una resposta immunitària més baixa per diversos factors, com, per exemple, una reducció de les cèl·lules Natural Killer, una producció més pobra d’interferó o una estimulació baixa dels limfòcits.

Vitamina E: En dosis altes, millora la immunitat humoral i la cel·lular.

Zinc: Redueix la inflamació de la mucosa intestinal i protegeix els intestins de les molècules i patògens invasors. A més, donar suport a la funció de la immunitat no específica.

Probiòtics: Contribueixen a mantenir l’equilibri de la microbiota intestinal, que participa en el funcionament normal del sistema immunitari. Hi ha moltes soques i és interessant que un terapeuta indiqui quines són les més adequades per a cada persona segons la simptomatologia o necessitats.

Altres nutrients importants per al creixement

Més enllà de les defenses, també hi ha altres nutrients importants durant l’etapa de creixement.

Calci: Contribueix  a la formació d’ossos i dents, tan important durant el creixement. Normalment, no hi ha dèficit de calci a la dieta, però, si fos el cas, s’hauria de tenir en compte, sobretot en cas de dolors durant el creixement, problemes ossis i de fractures i de practicar esport de competició.

DHA: Afavoreix el bon desenvolupament del sistema nerviós, útil per a problemes d’aprenentatge, falta de concentració. Important quan hi ha dèficit en el consum de peix blau.

Omega 3-6-9: Afavoreix un equilibri correcte d’aquests tres àcids grassos essencials. Important en infants amb tendència a l’estrès o ansietat, dislèxia o problemes de concentració. També és útil en cas de dermatitis atòpica o èczemes i trastorns hormonals de l’inici de la pubertat i menarquia.

Citrat de magnesi: El magnesi és imprescindible per afavorir la relaxació muscular i és essencial per a la transmissió normal dels impulsos nerviosos. Per això és útil en cas de nerviosisme, irritabilitat, bruxisme, somni lleuger o malsons nocturns ja que afavoreix el son i descans. També ajuda en cas de practicar esport intens, rampes…

Complements infantils per a la tardor

La marca Nature’s Plus té una línia de complementació infantil, Animal Parade®, per cobrir les demandes nutricionals que es presenten durant l’etapa escolar. Els complements estan específicament pensats perquè hi hagi sinergia entre els ingredients i siguin més efectius. El format també està pensat per a l’edat: masticables o en gotes amb gust de fruites.

Animal Parade® Kids Immune Booster és el principal per reforçar l’arribada del fred. Ofereix un suport nutricional de vitamines (A, C i E), minerals com el zinc i soques bacterianes (Lactobacillus acidophilus), que ajuda a crear un entorn favorable per a la microbiota intestinal.

Altres complements interessants per al sistema immunitari de tota la família són Animal Parade® Vitamina C, masticable per afavorir uns nivells òptims de vitamina C, a partir dels 3 anys; Animal Parade® Vitamina D3, en gotes, adaptat a les necessitats dels més petits; Animal Parade® Multivitamínic com a suport per a canvis d’estació, èpoques de més requeriments nutricionals o dietes desequilibrades, i Animal Parade® Inner Ear Support, que cobreix els requeriments de la microbiota de l’esfera ORL (orella, boca i gola).

Altres complements importants per a infants en període de creixement són Animal Parade® Calci; Animal Parade® DHA; Animal Parade® Omega 3-6-9 Júnior; Animal Parade® Acidophikidz®, amb bifidobacteris i fructooligosacàrids i Animal Parade® Mag Kidz, un complement de citrat de magnesi per a infants actius i que practiquen esport.