La població en general ja té força clar que, després d’una tanda d’antibiòtics, convé prendre probiòtics per restaurar la microbiota intestinal, però també és interessant saber que hi ha soques determinades que ajuden a combatre certs desequilibris. Cada segment de la població té tendència a uns tipus de desajustos o patologies concretes i és important tenir-ho en compte per afinar al màxim i fer que la recuperació sigui òptima.

Probiòtics per tota la família

Les necessitats principals de cada grup

 • Dones: tendeixen a tenir infeccions d’orina (cistitis), que, en molts casos, són recurrents o de repetició. La causa és una microbiota intestinal desequilibrada (disbiosi) a causa de l’estrès, desajustos hormonals, anticonceptius, antibiòtics, productes d’higiene irritants o també per l’activitat sexual.
 • Homes: solen tenir afeccions de pròstata, problemes hormonals relacionats amb la infertilitat masculina i del tracte urinari.
 • Infants: tenen un sistema digestiu immadur i, per tant, sovint pateixen desequilibris digestius com gasos, dolor abdominal o alteracions del trànsit intestinal.

L-glutamina i fibres prebiòtiques naturals

A part d’una selecció acurada de soques, la formulació dels probiòtics pot incloure altres ingredients per garantir una eficàcia màxima. És el cas de la L-glutamina i de fibres fermentables amb efecte prebiòtic.

 • La L-glutamina és l’aminoàcid més abundant del cos i ajuda a segellar l’intestí, cosa que millora la permeabilitat intestinal i regula la resposta inflamatòria.
 • Les fibres prebiòtiques aporten aliment a la microbiota, reparen l’interior de la mucosa i estimulen el creixement de bacteris beneficiosos. Algunes fonts interessants són:
  • Plàtan mascle verd: gran font de midó resistent.
  • Goma d’acàcia: el 95% són polímers de galactans.
  • Arrel de xicoira: font important d’inulina.

Probiòtics per a cada segment

GI Natural de Nature’s Plus amplia la línia amb quatre complements probiòtics que asseguren activitat, seguretat i innovació. S’han dissenyat per garantir una gran diversitat de soques de la màxima qualitat i que siguin compatibles entre si, resistents a la digestió i dosificades per obtenir la màxima potència de cèl·lules viables.Les fórmules s’han enriquit amb fibres naturals procedents del plàtan mascle, l’acàcia i la xicoira per aprofitar-ne tots els beneficis nutricionals. Els probiòtics actuen sobre els processos digestius, el sistema immunitari i l’equilibri de l’ecosistema intestinal gràcies a la inhibició del creixement de bacteris patògens.

Pro·Biotic Mega: fórmula amb la màxima diversitat de soques del mercat (més de 120.00 milions de cèl·lules viables i 35 soques) per ajudar a diversificar el microbioma, aspecte molt important en cas de disbiosi. És la millor opció per a una cura completa i integral i actua positivament sobre l’homeòstasi de tot el tracte intestinal. Conté soques específiques per a casos de gingivitis i síndrome d’intestí irritable i està especialment indicat després de prendre antibiòtics.

Pro · Biotic Women: una fórmula per garantir el benestar femení. Incorpora la soca L. plantarum KABTM -061, que afavoreix l’equilibri microbià vaginal. La fórmula està reforçada amb pols de nabius vermells per a uns resultats òptims.

Pro·Biotic Men: aquesta fórmula està reforçada amb Sabal en pols per afavorir la regulació hormonal, que ajuda a mantenir la funció reproductiva. A més, conté Lactobacillus reuteri BM36301TM, que estudis experimentals associen amb millores hormonals i metabòliques. Té un enfocament antienvelliment específic per a l’home.

Pro·Biotic Kids: pensada per donar suport als infants, en ple desenvolupament. Té gust de fruits de bosc i està endolcit amb xilitol. Les soques Pediococcus pentosaceus KABPTM-041 i Bifidobacterium longum KABP TM-042 han mostrat beneficis en els còlics infantils (gasos, dolor abdominal…) i ajuden a desplaçar el creixement de bacteris proteolítics, que causen malestar. La gran diversitat de soques el converteix en el complement més adequat després d’una tanda d’antibiòtics.

És important prendre complements amb probiòtics quan hi hagi desequilibris digestius: gasos, dolor abdominal, restrenyiment crònic i per reforçar les defenses.

La dosificació és molt senzilla, ja que en tots els casos es pren una càpsula o un comprimit per mastegar –amb gust de fruits vermells, en el cas dels infants– a el dia.