Quan preparem un te verd de la manera habitual, amb les fulles o en bosseta, deixem d’aprofitar, sense saber-ho, una quantitat enorme d’antioxidants i minerals molt valuosos. Si posem les fulles en aigua calenta només podem extreure una petita part de les propietats del te verd, la major part queden atrapades a les fulles. En realitat, l’única manera d’aprofitar íntegrament el potencial del te verd és consumint tota la fulla. Però no us preocupeu, no cal que comenceu a menjar fulles de te verd!

Te verd 1-te matcha 10. Descobreix per què!

Per poder gaudir al 100% de les propietats beneficioses del te verd, la solució més senzilla és consumir el te matcha.

Matcha significa ‘molt’; les fulles del te verd es molen fins a aconseguir una pols molt fina que es dilueix fàcilment en un líquid. Aquest te és molt especial per la seva finesa i alta qualitat, ha estat part de la cultura japonesa durant molts segles i ha de ser recol·lectat i elaborat d’una manera especial. Els arbustos d’aquest te es cobreixen quatre setmanes abans de la collita per tal de desaccelerar-ne el creixement; així, les fulles del te desenvolupen una aroma delicada i típica i se’n pot extreure el color verd brillant característic quan es molen les fulles.

Amb aquest procés s’aconsegueix un te verd en pols que conserva íntegrament aquest arsenal tan potent d’antioxidants, vitamines, minerals i aminoàcids, d’una manera que no podem aconseguir amb el te convencional. Per aquest motiu una única tassa de te matcha conté tants antioxidants com deu tasses de te verd en infusió i més de sis vegades que les famoses baies de goji!

Amb totes aquestes propietats, segur que teniu ganes d’introduir-lo a la rutina diària. Tot seguit, us recomanem una marca que ens agrada molt i us presentem un petit i original receptari amb matcha que us conquistarà!

Quin matcha trio entre totes les opcions al mercat?

Ens agrada molt el te Premium Matcha de la marca Raab Vitalfood, una casa d’origen alemany que ofereix productes molt interessants. Amb aquest matcha 100% fulla de te de cultiu orgànic han tornat a encertar-la. Per fer aquest producte, només fan servir les millors fulles joves de les plantes de te que es cultiven en una plantació al sud de Japó, segons normes de producció ecològica molt estrictes. Les fulles s’assequen suaument i les venes es trituren per aconseguir una pols extremadament suau amb l’ajuda de moles de pedra de granit. Així, obtenen un producte molt delicat, aromàtic, ideal per a moltes preparacions culinàries i per aportar un plus d’antioxidants molt interessant!

A més, és un producte amb certificat ecològic, vegà i sense gluten ni lactosa.

Receptes sorprenents amb matcha!

La majoria de receptes amb matcha són dolces; nosaltres us proposem algunes opcions i, entre d’altres, algunes de salades perquè pugueu incloure idees noves al vostre receptari!

Smoothie revitalitzant de matcha

Te verd 1-te matcha 10. Descobreix per què!Aquest smoothie és deliciós, molt nutritiu i vigoritzant gràcies a les propietats del te matcha i a les del pol·len. Una manera excel·lent de començar el dia substituint el cafè!

Quantitat: per a 1-2 persones

Temps: 5 min

Estris: batedora

Ingredients:

  • 125 g de iogurt de coco
  • 125 ml de beguda vegetal amb coco
  • 1 c.s. de suc de llimona
  • 1 c.p. de sucre de coco
  • 1 c.p.  de matcha
  • 2 c.p.  de pol·len (guardeu-ne una mica per decorar)

Preparació:

Barregeu tots els ingredients en una batedora i bateu fins que la mescla sigui homogènia. Guardeu una mica de pol·len i un polsim de te matcha per decorar al final. Un plus d’energia i nutrients per a les cèl·lules!

Vinagreta japonesa amb matcha

Te verd 1-te matcha 10. Descobreix per què!

Aquesta vinagreta està inspirada en la tradició culinària japonesa, així que, per elaborar-la, hem fet servir diversos productes interessants d’aquesta cultura, com el vinagre d’umeboshi i el miso. Doneu un toc de sabor extra a les amanides amb aquesta vinagreta energitzant i probiòtica a la vegada!

Quantitat: per a 3-4 persones

Temps: 5 min (per fer la vinagreta)

Estris: batedora

Ingredients:

  • 8 c.s. d’oli d’oliva verge extra
  • 2 c.s. de vinagre d’umeboshi
  • 2 c.s. de suc de llimona
  • 2 c.s. de mirin
  • 1 c.p. de matcha
  • 1 c.p.  miso blanc (sense pasteuritzar)
  • 1 c.p.  de melassa d’arròs
  • 1 allet petit

Preparació:

Per acompanyar aquesta vinagreta us proposem una amanida amb fulla de roure, escarola, ceba tendra, fulles de coriandre i tarongina, pipes de carbassa i gerds.

Per preparar la vinagreta, barregeu tots els ingredients en una batedora de got o de braç i serviu-la al centre de l’amanida per donar-li tot el protagonisme que es mereix!

Salmó amb salsa verda de matcha

Te verd 1-te matcha 10. Descobreix per què!

Si us agrada el salmó segur que l’heu menjat alguna vegada amb una salsa de iogurt i fines herbes o amb alvocat finament tallat. La veritat és que fan una combinació perfecta, oi? Doncs aquesta salsa verda us encantarà perquè manté aquests clàssics amb un toc diferent! Revitalitzant gràcies al matcha, probiòtica gràcies al quefir de cabra i amb greixos molt saludables gràcies a l’alvocat i a les ametlles… Una veritable meravella que crea addicció!

Quantitat: per a 3-4 persones

Temps: 5 min (per fer la salsa)

Estris: batedora

Ingredients:

  • 125 ml de quefir de cabra eco
  • ½ alvocat madur
  • Un grapat de fulles de coriandre fresques
  • 1 c.s. de suc de llimona
  • 1 c.s. de crema d’ametlles 100%
  • 1 c.p. de te matcha

Preparació:

Cuineu el salmó a la planxa al punt que us agradi. Per evitar tòxics i aprofitar al màxim l’omega-3 del salmó recomanem que sigui d’origen salvatge (eviteu els de piscifactoria).

Per a la salsa de matcha, barregeu tots els ingredients en una batedora de braç o de got i serviu-la per sobre del salmó, acompanyat amb una mica d’amanida. Poseu més salsa a la taula, perquè estic segura que repetireu!

Amb aquest petit receptari de te matcha, us hem volgut mostrar diverses maneres d’incloure’l a la dieta. Tot seguit us en deixem algunes altres que han sortit publicades a la revista:

 

Te verd 1-te matcha 10. Descobreix per què!Dúnia Mulet

Estudiant en pràctiques de Grau Superior de Dietètica a l’IFPS Roger de Llúria